un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Paste la Quasi Pronti

5 Jul 2009  ·

GÂNDURI  ·

28 comentarii

La Quasi Pronti mănânci paste făcute după reÅ£eta ta. ÃŽÅ£i alegi un tip de paste (penne, penne tricolore, tagliatelle, farfalle, fusilli, etc – se lăudă că ar fi marca Barilla), un sos din cele disponibile (carbonara, arabiata, quattro formaggi, beshamel, în total vreo 8 sosuri albe sau roÅŸii) ÅŸi trei topping-uri din ingrediente precum ÅŸuncă, bacon, pui, ciuperci, măsline, porumb, ton ÅŸi altele. Pe loc îţi fierb pastele, îţi amestecă ingredientele cu sosul ÅŸi îţi presară ÅŸi parmezan deasupra, la final. Orice astfel de combinaÅ£ie costă 14 lei.

Am mâncat trei feluri. Prima oară penne tricolore cu sos carbonara şi ingrediente de bacon, ciuperci şi porumb, a doua oară farfalle cu sos quattro formaggi şi bacon, ton şi porumb. Mi-am luat şi o porţie de canelloni (au şi lasagna) la pachet, pentru că tocmai o scoteau din cuptor şi a fost excelentă. Au şi pizza făcută tot aşa, cu ingredientele alese de tine și tot la 14 lei. Mi-a plăcut că pastele îţi sunt servite pe o farfurie reală, de porţelan, şi cu o furculiţă de inox, nu în plastic ca la alte fast-food-uri. Ţi se dă o cafeluţă mică dacă la final le returnezi tu tava şi farfuria.

Din ce am găsit pe net, pare a fi o idee portugheză, cu două restaurante acolo, apoi unul în Roma şi unul în București. O strategie de expansiune cu salturi mari.

Pasta 1Pasta 3
Pasta 5Pasta 4

    28 comentarii

  1. Salut, sunt placut surprins sa vad comentarii despre locul unde mananc in fiecare zi. Subscriu cele de mai sus si confirm ca am vazut cu ochii mei pastele Barilla cand se puneau la fiert…acum ca sunt toate de la Barilla sau nu, cine stie, cert e ca sunt mmm….foarte gustoase ! Delicioase as spune ! Acum au si o promotie, la 5 portii cumparate primesti una gratuita ! Pentru unul ca mine se merita, odata pe saptamana mananc gratis, iar cafeaua deja face parte din meniu :-)

    Va recomad si voua locul…eu am fost cu multi prieteni acolo si toata lumea a dat nota 10. In alta ordine de idei unde sa mananci la Liberty…ca de Mc Donalds si Spring Time m-am saturat…KFC sau Burger King nu mai vorbesc iar Pizza Hut ma lasa rece de tot…Zamfir ar mai fi ceva dar gratar pot manca acasa. Ia incercat sa faceti o lasagna cum fac cei de la Quasi Pronti sa vedeti diferenta :-). Brovo lor, sunt profesionisti !

      (Citează)

  2. Lasagna si canelloni sunt excelente, intr-adevar.

      (Citează)

  3. Cele mai bune Paste…un slogan potrivit pentru acest restaurant…
    Am descoperit Quasi Pronti la inceputul anului…m-am bucurat sa vad cuvinte de lauda pe acest blog. Recomandarea mea ca si clinet fidel : Pene + Sos de ciuperci si smantana + mozarella + bacon si portie dubla de parmezan. Lasagna si Canneloni…asa cum au fost mentionate mai sus:…un vis frumos !
    Succes celor de la Quasi Pronti, am inteles ca vor mai deschide restaurante in franciza…(sper sa ajunga si in Baneasa)

      (Citează)

  4. Am vazut cu ochii mei ca folosesc paste Barilla…ceea ce nici la Tratorria nu am vazut. Interesant e cum de mentin acest pret mic la paste folosind ingrediente din cele mai scumpe. Din cate stiu, ingredientele folosite fac diferebta in bucataria italiana si nu retetele folosite. Eu i-am intrebat cum fac si mi-au raspuns ca inclusiv smantana este speciala iar parmezanul il importa din Italia. Am incercat sa cumpar de la METRO cele mai scumpe ingrediente pentru Carbonara, dar am fost departe de gustul care l-am intalnit la Quasi Pronti. Astept sa deschida un restaurant in Mall Vitan sau in Cotroceni :-) acolo unde locuiesc eu. Lasagna de asemenea este impecabila…Bravo lor !

      (Citează)

  5. Mi-au placut si mie…m-am luat dupa comentariile de pe blog si in trecere pe la Liberty Center m-am oprit la Quasi pronti. Pastele sunt delicioase… periculos de bune :-)

      (Citează)

    • Ma intreb de ce raman in mall-ul acela, care merge prost si nu are vizitatori multi, si nu se muta intr-unul mai mare, gen AFI sau Baneasa.

        (Citează)

  6. Hello, i-am întâlnit pe reprezentanÅ£ii Quasi Pronti la Târgul de franceze organizat de curând la world trade plaza. Personal nu am fost în Liberty dar am avut plăcerea să gust un sample de paÅŸte pene tricolore cu ÅŸos bolognese- au fost aÅŸa bune că am mai cerut o porÅ£ie :-) m-am interesat ÅŸi de franceză ÅŸi pare o afacere bună. Vor să mai deschidă în sistem de franceză încă 5 restaurante până la anul. Poate ne bucurăm de paÅŸte delicioase ÅŸi la Băneasa…de Cotroceni ce să mai spun…
    Alin

      (Citează)

  7. Hello, mie nu mi s-a parut ca e ieftina mancarea !? Jos palaria pentru calitate… asta e de fapt motivul pentur care am mancat acolo, altfel mergeam la Pizza Hut unde preturile sunt chiar mai mari. Eu am mancat o lasagna de spanac carei si acum cand va scriu ii simt savoarea…mmm…si am mai mancat un tiramisu cu gust original si nu dupa reteta romaneasca din majoritatea restaurantelor… As recomanda niste preturi mai mici…”de criza”, vad ca pragul psihologic de meniu la 10 lei se mentine peste tot. In rest, sa auzim de ei si in alte locatii ca e destul de greu accesibil Liberty daca nu stai in zona.

    Adela

      (Citează)

  8. Mihai se semneaza Adela, dubla personalitate?

      (Citează)

  9. Hello am mai recomandat si la altii: tiramisu de la quasi pronti e bestial.e singurul lucru pentru care mai vin in Liberty

      (Citează)

  10. Ola, am fost si eu la Quasi Pronti si cu ocazia asta am vixitat si Liberty Center in care nu am calcat pana acum. Ca orice roman “culturalizat” mi-am completat portofoliul de vizite la Mall. Evident, daca nu ati fi scris atat de multe lucruri despre Quasi Pronti….probabil ca as fi amanat aceasta vizita :-). To make the long story short, sunt surpins de faptul ca un fast food cu un timp de servire in cateva minute, poate avea un atat de mult bun gust…si la propriu si la figurat. Stiati ca sunt portughezi ? http://www.quasipronti.pt …interesant de ce portughezii gatresc in stil italian…? Sunt intradevar putine locuri in care am mancat lasagna bolognese si am “lins” si farfuria.

    Adi

      (Citează)

    • Ma bucur sa aud ca inca sunt acolo si fac mancare buna. N-am mai trecut de multe luni, n-am mai avut timp si ocazie, ca de poftit poftesc in continuare la niste farfalle cu sos bolognez si niste porumb si sunca pe deasupra. Eu as vrea sa deschida in mai multe locuri, dar vad ca fie n-au bani fie au alta strategie.

        (Citează)

  11. Buna, sunt clienta fidela a Quasi Pronti si am aflat ca au mai deschis Restaurante in Timisoara, Braila, Oradea, Cluj si Constanta…au ceva informatii si pe http://www.quasipronti.ro . De acord cu Radu, e greu sa vin in fiecare zi in Liberty Center insa pentru a savura o portie de paste bune, mai fac asta cel putin odata pe saptamana. Mi-ar placea sa-i vad in AFI COTROCENI sau in Baneasa shopping city…unde cred ca ar merita sa fie. Ii mai asteptam :-)
    Alin

      (Citează)

  12. Ola, bune bune pastele

    Recomand

    Marius

      (Citează)

  13. ola, sunt bune pastele,dar te ia prea repede …ok se misca bine … servesc repede ..dar sunt prea tupeisti :) clatitele`s bune rau. recomand**Qasi pronti

      (Citează)

  14. Salut,

    Eu tocmai mananc niste paste cu ciuperci smantana sunca de la Quasi Pronti si folosesc hotspot-ul lor gratuit :-)

    Bune pastele, nimic de zis insa nu mi-a placut ca am stat la coada… nu stiu de ce spune Mihai ca se misca repede ca eu am stat 10 minute si nu erau decat vreo 8 clienti in fata mea

    In fine, macar a meritat asteptarea !Recomand Quasi Pronto !

      (Citează)

  15. Buna, vad ca sunt o gramada de comentarii despre Quasi; eu aici imi petrec cel putin 1 zi pe saptamana. Pentru cunoscatori: Adaugati ulei picant (il tin in fata si te poti servi gratuit). E picant dar e exceptional. Cred ca e important si tipul de ulei de masline pe care il pun, atata timp cat eu am incercat acasa si nu mi-a iesit. (sau poate trebuie sa-l tin mai mult)

    Ligia

      (Citează)

  16. Sunt un mare fan! Din pacate nu ajung prea des, desi mi-as dori! V-am recomandat oricand s-a ivit ocazia. O voi face in continuare.

      (Citează)

  17. Sunt un mare fan! Din pacate nu ajung prea des, desi mi-as dori! V-am recomandat oricand s-a ivit ocazia. O voi face in continuare.

      (Citează)

  18. Oameni buni!! fara nici o suparare dar azi am fost si am mancat pastele pe care Dv le laudati NU AU NICI O TREABA CU RETETELE ORIGINALE EFECTIV NICI O TREABA !! SI DE GUST NU MAI VB NU REFLECTA NICI MACAR 10% DI ADEVARATUL GUST AL PASTELOR ITALIENE…

      (Citează)

  19. Va asteptam pe toti in continuare in francizele noastre din Bucuresti,Iasi,Constanta si in alte locatii pentru a servi ceva delicios.
    Daca folositi facebook, e un loc bun pentru a va exprima parerile legat de preparatele noastre.
    Multumim!

      (Citează)

  20. Vom deschide curand si in Affi Cotroceni @Alina, si va asteptam cat si pe bloggul nostru http://quasiprontiquasipronti.wordpress.com/!

      (Citează)

  21. He he… Ce ne-am face fara carcotasi precum Domnul Lucian ;-)

    Pai bine mon cher, sa spui despre Quasi Pronto ca e la 10 % din ceea ce inseamna bucataria italiana, este o realitte :-)) ei fiind de origine portugheza :-)))

    Mai mult, ne-ai lasat cu gura cascata fara sa ne spui si noua numele altor restaurante unde sa ne delectam gusturile? Acesta este un fast food… Personal am umblat in toata Europa si iti confirm ca stau bine la calitate….dar poate tu vi de pe alra planeta :-))))

    Ciao!

      (Citează)

  22. Dragilor, ma bucur sa vad ca si aici se scrie despre Quasi ! Eu serveam de obicei la Timisoara in Iulius insa acum pentru ca m-am transferat in Bucuresti am descoperit locatia din AFI :-)… cu usoara dezamagire privind numarul de produse existente (la Timisoara au un portofoliu mi bogat cel putin in zona de prajituri) insa am avut experienta similara a calitatii si a gustului ceea ce a fost ok. Va recomand sa incercati si voi pastele de la ei atunci cand sunteti in fuga si vreti ceva bun si sanatos ! (au si paste integrale…pentru cunosctori ;-)

    Cu drag,

    Geta

      (Citează)

  23. Ma bucur foarte tare ca s-a deschis de curand Quasipronti din AFI Cotroceni Bucuresti, pentru ca imi era peste mana sa merg pana in Rahova sa mananc pastele preferate.
    Acum ca s-a deschis si locatia din Cotroceni voi trece mai des :)
    Imi place ca peste tot au acelasi gust,
    Mi-as dori toturi ca sa vad mai multe deserturi :)

    Spor la treaba in continuare! Succes si felicitari

      (Citează)

  24. E X C E L E N T & G U S T O S ! ! !

      (Citează)

  25. Foarte, foarte buna ideea cu lasagna dw legume ca varianta la cea de soanac pentr.u vegetarieni

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus