un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O noapte la IKEA

4 Jul 2009  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Săptămâna trecută am fost prin IKEA să văd ce fel de canapele extensibile au (mă bate un gând, ca să mai câştig nişte spaţiu în cameră). Şi e frumos acolo că te poţi trânti într-un pat să-l încerci, dar să fim serioşi, nu-ţi poţi da seama cât de confortabilă e o saltea după 3 minute de tolănit în ea. IKEA ar trebui să te lase să petreci o noapte în magazin.

Gândiţi-vă. Un pat extensibil era vreo 1000 de lei. O canapea mai mare costa pe la 1700 de lei. Paturile normale încep de pe la 600 de lei şi se duc până la 2500 de lei. E o investiţie serioasă, aşa că trebuie atenţie mare la cumpărare. Ar trebui să poţi dormi minim o noapte în pat înainte să te decizi dacă îl vrei sau nu. Pe cei interesaţi, IKEA ar putea să-i lase să vină acolo cu o pijama şi să rămână după stingere și până a doua zi. S-ar strânge vreo 20 de oameni, câte unul pentru fiecare pat din showroom. Se poate face o listă ordonată, cu programări şi tot tacâmul. Apoi pe la 11 noaptea se stinge lumina, angajaţii îţi urează noapte bună şi pleacă acasă, tu te bagi în patul ales de tine şi vezi cum te simţi în el. Ar fi ca într-o tabără. În bezna unii ar sforăi, cineva ar spune “ba, ştiţi bancul ăla când intră Borcea într-o librărie şi cere cartea Dinamo în Liga Campionilor, iar librăreasa îi spune <<Raionul de SF-uri şi utopii e la etaj>>”, ai putea testa şi câte o pernă de-a lor, etc. Dimineaţa, nimic mai simplu, se trezeşte lumea şi ia micul dejun chiar în restaurantul IKEA din magazin, unde au meniuri de dimineaţă şi o cafea destul de bună. Ar merge?

    4 comentarii

  1. Da. Eventual ajungi sa fii programat peste vreo 2 ani, te lasi pagubas, pentru ca nu vrei sa astepti, si incepi sa probezi saltelele ca pana acum.
    Am facut sportul asta, si dupa vreo 20 de saltele IKEA + Mobexpert, ma hotarasem la una de la IKEA si una de la Mobexpert. Intram in magazine numai ca sa mai testez o data saltelele, nu cumva sa cumpar si sa nu-mi mai placa dupa aia :))

    Dar aveam acelasi sentiment. Ca dupa 2-3 minute in pat, cu intors pe toate partile, nu e suficient.
    Ideea e buna. Votez “pentru”.

      (Citează)

  2. NU in Romania. Magazinul ar fi devastat dupa nici o saptamana. In tarile civilizate poate ar merge, dar la noi in Congo in niciun caz…

      (Citează)

  3. se facea asta la un moment dat, in unele ikea din america. in romania mai greu de crezut :)

      (Citează)

  4. Si eu am aceeasi problema acum, dar cu o saltea de la IKEA. Pare ok in alea 2 min cat stai, dar se doarme bine? Totusi cred ca merg pe ideea ca o pot schimba in 90 de zile daca e prea moale / tare.

    Daca mai esti interesat de canapea, eu unul mi-am facut upgrade la birou acum vre-un an si ceva si am luat cu ocazia asta si o canapea Beddinge Lovas de la IKEA (pag. 47 in catalog). :)

    E super ok pentru tras un pui de somn “in timpul programului” sau pentru visionat un film sau serial. Ba chiar se inclina la 45 de grade, desi pozitia mea preferata este tolanit pe 3 din cele 4 perne din dotare.

    O data la cateva saptamani o mai intind cand am musafiri. Dorm doua persoane lejer. E ok, insa nu mi-as lua-o pentru dormit zilnic.

    Sper ca ajuta pe cineva scurta trecere in revista! Daca are cineva un pont bun pentru o saltea de pat, shoot! ;)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus