un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mici ganduri la sfarsit de saptamana

6 Jun 2009  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

Ieri sau alaltăieri dimineaţă deschid televizor la ştiri. Pe Antena 1 era despre două femei atacate de câini vagabonzi. Dau pe ProTV unde titlul ştirii era “atacat de albine”. S-au săturat şi animalele de noi.

Piticu are un post bun despre berea care nu este bere, precum cea cu lămâie sau căpşuni. Pe scurt, berea clasică este 100% naturală, dar cea cu arome are diverse substanţe adăugate, ca un suc. Nici n-ar trebui să se cheme bere. Asta îmi aduce aminte că în Bruxelles am văzut zeci de tipuri de bere cu diverse arome de la toate fructele din lume.

Vreau să mă înscriu la concursul LG (după principiul “două bătăi strică, două televizoare nu”), dar de ce sunt concursurile la noi aşa complicate? Mă uit pe blogurile străine la alte concursuri cu premii la fel de mari, dar unde este atât de simplu să participi. De multe ori nu se cerea decât să laşi un comentariu în postul ce anunţa concursul, sau să îi urmăreşti pe Twitter sau ceva la fel de simplu. Ideea era să-ţi lași pe undeva numele şi apoi ei trăgeau la sorţi. În România trebuie să fie totul complicat: trebuie să faci pagini de prezentare şi să te voteze lumea, să faci un reportaj pe strada ta, să trimiţi o fotografie cu tine şi încă 2 prieteni uitându-vă la televizor (oamenii sunt foarte expresivi când se uită la TV, probabil fotografiile respective vor fi adevărate opere de artă). Plus că trebuie să incluzi în post o mie de linkuri şi fraze specifice. Am mai scris despre concursuri blogosferice.

Am găsit laptopul “visurilor mele umede”, după cum s-a exprimat cineva. Am zis mereu că un laptop de 15.4 inci e prea mare şi greu, iar netbook-urile de 10 inci prea mici la ecran şi tastatura. 13.3 inci mi se pare mărimea ideală pentru un laptop. Şi cum nu-mi permit un Air sau un Adamo, cred că voi merge pe mâna Acer, care a scos nişte modele numite Timeline. Ecran de 13”, 4 GB RAM, hard disk mult prea mare decât am eu nevoie, baterie ce ţine 8-9 ore. E 27 de milioane, dar acum un an un notebook de această dimensiune şi cu aşa specificaţii costa 40. Probabil se va ieftini şi mai mult. După ce se lansează oficial Windows 7 (pe 22 octombrie), cred că voi lua şi eu unul cu ecran de 13 inci.

Era să fac poc de la râs ascultând pe YouTube melodia “M-am căsătorit cu un bărbat tâmpit“, a lui Fernando de la Caransebeş. A fost şi la Acces Direct, merită văzută intrarea în scenă din acel video.

Azi se împlinesc 65 de ani de la debarcarea din Normandia. Păcat că de la unul din cele mai interesante momente din istoria lumii nu au rămas decât câteva fotografii, şi acelea puţin relevante. Majoritatea filmelor s-au stricat la developare…

    2 comentarii

  1. Vezi ca laptop-ul ‘visurilor tale’ are procesoru cam slab. Daca vrei sa mearga un filmulet la rezolutie mare sau sa-l legi la unu din cele doua televizoare ar trebui sa te orientezi spre unu de 14” cu procesor mai bun, eventual si o placa video cat de cat.

      (Citează)

  2. Nu e chiar asa slab, cred ca ar rula HD cu VLC-ul. Reuseam asta pe un Sempron mult mai varza, ma astept sa poata si un Core2 Solo. Oricum, nu m-am uitat niciodata la filme pe laptop, nici n-am ascultat muzica. Pentru astfel de lucruri am calculatorul mare, vreun media player sau ipod-ul. Nu pentru aplicatii intensive il cumpar. Sper doar sa mearga editarea de imagini cat mai bine, ca ma enerveaza cat timp ia uneori un batch resize pe laptopul actual.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus