un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Inlocuire cartela SIM

11 Jun 2009  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Mi s-a stricat cartela SIM din telefon. Când am văzut că Touch HD-ul nu mai vede reţeaua Vodafone m-am ofilit ca o floare, am crezut că s-a stricat modemul din el şi cine ştie cât stă pe la garanţie tot telefonul. Ar fi trebuit să-i pun la loc ROM-ul oficial şi SPL-ul şi tot ce am mai modificat (folosesc ROM-ul Dutty 3.4 acum). După care am sunat de la Vodafone, care mi-au confirmat că nu e vreun blocaj de la ei, iar când am încercat cartela SIM în alt telefon, nici acela nu se conecta la reţea.

Se pare deci că se mai strică şi cartelele. Poate de la umiditate/căldură sau pur şi simplu pentru că are vreo 6 ani vechime. Înlocuirea e gratis la reprezentanţele Vodafone. Am fost acum în cea din Auchan, le-am spus problema, mi-au dat alt SIM şi s-a rezolvat totul în mai puţin de 1 minut, fără nici un cost. Dacă aveţi telefonul pe vreo firmă, sunt necesare împuternicire şi ştampilă, pe lângă buletin.

  8 comentarii

 1. Mie mi s-a stricat cartela Orange in Grecia :)
  Tot de la umiditate/caldura cred si eu ca se intampla. Cand am ajuns in tara, mi-au schimbat-o gratis in primul orange shop in care am intrat (pe Mosilor la Eminescu).

    (Citează)

 2. S-a intamplat brusc, fara nici un avertisment. La ora 17 am vorbit la telefon, la 19 nu mai eram in retea. Interesant ca disparea bateria vazand cu ochii, cam un procent pe minut. Nu stiu daca din cauza defectiuni cartelei sau a telefonului ce cauta la putere maxima o retea la care sa se conecteze.

  Poate l-am zgaltait prea tare cu hdWobble ala :P

    (Citează)

 3. the weirdest thing happened, tocmai mi-a murit si mie, tot vodafone, nu ami merge pe nici un telefon…

    (Citează)

 4. auzi.. cica nu merg o groaza de numere pe vodafone, 0724, unele cu 0726, 0731 … “se lucreaza”

    (Citează)

 5. Da, am scris pe Twitter despre asta. Chestiile prea mici pentru un post si care nici nu pot genera multe comentarii le zic pe Twitter, la @nwradu. Cred ca s-a rezolvat deja.

    (Citează)

 6. si mie mi sa stricat cartela.a doua oara in 7 ani
  cel mai rau este ca trebuie sa merg in alt oras sa o schimb.cu toate ca aavem orange shop aici

    (Citează)

 7. Problema e ca sunt si prosti , mi-e mi-au luat semnalul la o cartela de abonament prin care e gratis inlocuirea , nu trebuie sa platesc acei “40 lei” minunati care ii incaseaza ei de la micii oameni cu putine cunostinte in telefonia mobila , o cartela sim nu se poate defecta in schimb se apasa pe “butoane”

    (Citează)

 8. la cosmote costa 12 lei si eu am ramas fara semnal intr-o zi din senin si am mers la germanos si am schimbato

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus