un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

HTC are sens(e)

24 Jun 2009  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

HTC HeroHTC a anunţat un nou telefon, nume de cod Hero, bazat pe sistemul de operare Android dezvoltat de Google. Acesta va veni cu o nouă interfaţă numită Sense, un fel de TouchFlo de pe Windows Mobile, un pas important pentru dezvoltarea smartphone-urilor. În rest Hero are specificaţiile clasice, GPS, 5 megapixeli, jack audio, dar din păcate ecranul de 3,2 inci mi se pare cam mic (înseamnă şi tastatură virtuală mică). Şi mă întreb de ce naiba accelerometrul se cheamă acum gravity sensor. E mai cool aşa? Detalii pe GSMarena [specificații și galerie foto].

Toate site-urile pe care am citit despre acest anunţ erau foarte entuziasmate [de exemplu CrunchGear]. Eu zic că era timpul. De când a apărut Android şi m-am uitat cam ce fel de software va fi disponibil, am zis că aceasta e platforma viitorului. Windows Mobile rămâne în urmă, e prea limitat şi axat pe posibilităţile tehnice, dar nu şi pe interfaţa cu utilizatorul. Apple a demonstrat că e mai important ca telefonul să fie intuitiv, stabil şi rapid, chiar dacă nu are specificaţii de top. Android-ul vine tare din urmă cu ce e mai bun din ambele lumi, cu o platformă bazată pe Linux şi peste care programatorii pot face orice soft vor ei, iar momentan le iese planul. Sunt mii de aplicaţii disponibile şi aproape orice soft cu care se distrează posesorii de iPhone e disponibil şi pe Android, dar care în acelaşi timp suportă şi complexitatea şi integrabilitatea terminalelor cu Windows Mobile pentru mediul business. Îmi place Touch HD-ul meu, dar de când l-am luat am zis că următorul meu telefon va avea Android pe el, însă credeam că vor mai trece câţiva ani până atunci. Mă bucur să văd că producătorii de terminale trag tare şi creează modele bune încă de acum.

Sincer să fiu nu mi-aş lua Hero (văd că se lansează în iulie în Europa). E un prim pas făcut de HTC pe un drum foarte bun, dar cred că se poate mai bine. Aştept un model cu ecran de 3,5 inci şi tehnologie AMOLED, poate tastatură QWERTY reală, ca pe Omnia Pro [GSMarena], cu o cameră video de oricâţi megapixeli, dar care să filmeze 720p aşa cum face Omnia HD [uitaţi-vă aici la fotografiile şi filmul făcut cu acest telefon], totul pe Android şi cu interfață Sense. E doar o chestiune de timp, probabil pe la iarnă apare un astfel de model.

    5 comentarii

  1. uite si o prezentare video mai detaliata a noii interfete: http://www.youtube.com/watch?v=FKTDSfbcbBU

    cred ca i-au zis gravity sensor fie din cauza ca include si o busola magnetica, fie pentru a fi mai pe intelesul oricui…accelerometru poate suna ciudat pentru unii

      (Citează)

  2. Adevaratul iPhone killer cred totusi ca va fi Palm Pre. Sistemul de operare si interfata par a fi superioare, ramane de vazut daca o sa fie destul de larga paleta de aplicatii. Androidul nu l-am butonat, dar chiar ieri m-am jucat cu un HTC Diamond 1 si m-a enervat in 10 minute WinMo-ul.

      (Citează)

  3. Palm Pre n-are cum sa fie iPhone killer. Poate doar sa mai scoata Palm-ul si Sprint-ul din situatia dezastruoasa in care se aflau, dar ma indoiesc ca se va vinde si in afara Americii sau ca va avea mare succes. Cat despre Diamond, au evoluat mult lucrurile de atunci. La vremea lui modelul a fost foarte bun, dar a fost doar un inceput pt acel design si pentru TouchFlo. Uita-te acum la Diamond2, Touch Pro 2 sau HD ca sa vezi diferenta. Similar vad eu si Hero, un inceput bun pe un drum pe care peste vreo 2-3 modele va aparea unul cu adevarat smecher.

      (Citează)

  4. Succesul Pre-ului cred ca o sa tina si de politica de vanzare la liber sau legat de un operator si un plan tarifar. Asta-i si cea mai mare limitare a iPhone-ului: adica dupa ce ca dau banii pe el, mai sunt si limitat la un singur operator, altfel trebuie sa platesc un pret obscen pentru ce stie sa faca produsul. Un Pre la liber cu un pret decent ar putea avea un succes mare in Europea. WebOS-ul are din ce am vazut eu mare potential si e la fel de spectaculos ca OS-ul de iPhone. A, si o chestie misto: Pre se sincronizeaza si cu iTunes! :)

      (Citează)

  5. Poti lua si iPhone la liber si sa-l folosesti pe ce operator vrei tu. Nici Pre-ul nu va fi mai ieftin liber. Parerea mea e ca pana apare versiunea internationala, va fi depasit dpdv hardware. Cica si acum ar avea diverse probleme cu finisajul.

    Folosesti in mod frecvent iTunes? Eu am doua iPod-uri, pe cel mare (classic 80 GB) l-am luat doar dupa ce m-am documentat despre alte alternative pentru iTunes. Folosesc MediaMonkey pentru organizare fisiere si tag-uri si Floola pentru a le pune pe iPod doar ca sa nu trebuiasca sa ma enervez cu iTunes. Am si un Shuffle mic pe care am zis ca rezist sa-l umplu cu iTunes… mi-a trecut repede si acest plan.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus