un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cupa Confederatiilor

24 Jun 2009  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Cupa Confederaţiilor mi s-a părut mereu o competiţie pe cinste în fotbal. Iei campioana mondială, campioana europeană şi pe cele ale celorlalte continente (exceptând Antarctica, că n-au 11 oameni în total), bagi şi echipa ţării gazdă, ca să ai spectatori, şi îi pui să joace fotbal. Sună mişto, dar în teorie.

În practică se întâmplă ce se vede acum pe TVR. Un stadion mai mult de jumătate gol, deşi e faza semifinalelor şi joacă Spania cu SUA. Un motiv ar fi faptul că turneul nu are greutate, nu are o tradiţie, iar câştigarea să nu înseamnă mare lucru. Dar altceva îmi dă de gândit: ediţia actuală se desfăşoară în Africa de Sud, ca o pregătire pentru campionatul mondial de fotbal din 2010, ce va avea loc tot acolo. Sud-africanii nu prea par dornici să se ducă pe stadion, ceea ce înseamnă veşti proaste pentru FIFA şi sponsori. Iar cei care o fac aduc nişte trompete foarte enervante, din care suflă non-stop, încât la început credeam că sunt multe muşte în cabina comentatorului sau e vreo problemă cu transmisia audio. Nu, sunt trompete şi aşa ştiu africanii să se maninfeste pe stadion. Bravo lor, dar dacă trebuie să le suport un campionat întreg la anul, mai bine mă uit fără sonor. E aiurea rău şi sper să se facă ceva (de exemplu să le înfigă cineva trompetele alea în fund). Mai bine lua Anglia dreptul de a fi gazdă în 2010, acolo fotbalul e o sărbătoare pe cinste.

În alte idei, mă bucur să văd că SUA se înscrie pe calea pe care o preconizam acum mai bine de 10 ani. E imposibil ca o ţară aşa mare să nu aibă şi o echipă puternică de fotbal, mai ales că au început să investească în terenuri şi în pregătirea de “soccer”, iar jucători talentaţi sunt de găsit în 300 de milioane de locuitori. Încet-încet vor ajunge tot mai departe.

    4 comentarii

  1. Cupa Confederatiilor i-o competitie fara miza.. iar pe americani nu-i vad trecand de faza grupelor la anul .

      (Citează)

  2. @ovvy: Cupa Confederatiilor se tine din 4 in 4 ani si intai americanii trebuie sa castige CONCACAF ca sa mai participe si in 2013.

    SUA e slaba…a invins Egipt si din greseala Spania…deci nu inteleg de ce ii lauzi.
    CC este o competitie fara nici o miza, ba chiar le ia jucatorilor din vacanta dintre sezoane…mai ales ca sezonul 2009/2010 va fi mult mai aglomerat decat de obicei datorita CM din 2010.

      (Citează)

  3. faithless_soul

    25/06/2009 la 5:25 PM

    cred ca ovvy se referea la mondialul de anul viitor

    Ceva mai enervant ca trompetele acelea nu am trait in viata. Si ma uit la meciuri de peste cincisprezece ani. Probabil va fi primul mondial in care se va taia (total sau partial) zgomotul de fond si se va lasa decat vocea comentatorilor.

      (Citează)

  4. @faithless_soul: nu cred, altfel le taiau de acum. Cred ca vor transmite ca si acum, cu sunet ambiental full, lasand la latitudinea televiziunilor locale sa filtreze sau nu trompetele. Si nu vad TVR-ul facand mari eforturi, desi filtrul in sine nu e mare branza, sunetul fiind constant ca amplitudine si frecventa.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus