un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Greseala copiata la camerele Aiptek HD?

7 Jun 2009  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

Spune-ți părerea

Aiptek e o firmă care fabrică printre altele şi nişte camere video de buzunar ce filmează în 720p sau chiar mai bine, funcţie de model. Clasa “cheap HD camcorder for YouTube/bloggers”, cum s-ar zice.

Eu am dat de ele pe eMag, unde se numesc PoketDV. Denumirea de pe site-ul oficial este PocketDV. Pe o mulţime de site-uri româneşti apare însă cuvântul Poket, cu litera c mâncată, deci fie l-au copiat unii de la alţii, fie importatorul le-a scris greşit numele şi toţi l-au preluat fără să-l verifice.

Căutări pe Google cu opţiunea “Pagini în limba română” bifată:

  • “aiptek poketdv” – 7200 rezultate
  • “aiptek pocketdv” – 1620 rezultate

Şi pe la “poket dv” versus “pocket dv” e la fel de ciudată situaţia.

Apropo de acest fel de camere, pe lângă cele 4 Aiptek-uri pe care le vinde eMag-ul (nu am reuşit să găsesc review-uri solide pe Internet), mai există Kodak Zi6 la f64. Competiţia e reprezentată prin Pure Digital Flip UltraHD, Sony MHS-PM1, Creative Vado HD, dar cum România este în fundul lumii, acestea nu pot fi găsite la noi în ţară. De fapt încep să mă întreb dacă este vorba de neinteres din partea producătorilor, sau mai degrabă magazinele de IT de la noi nu ştiu să se orienteze spre produse noi şi inedite şi să le aducă în ţară la vânzare.

Kodak Zi6 pare un model foarte bun, dacă e să mă iau după review-ul de pe Camcorder Info. Aiptek-urile sunt mai ieftine si par bune din specificații (AHD300), dar nu au baterii AA şi nici nu am găsit un review care să mă lămurească despre calitatea senzorului şi a culorilor înregistrate. Dacă puteţi cumpăra produse din străinătate, căutaţi review-uri şi pentru modelele ce nu se vând în România.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus