un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Filme: Revolutionary Road

7 Jun 2009  ·

GÂNDURI  ·

1 comentariu

Filmul nominalizat la Oscar prezintă fie drama femeilor americane în anii postbelici, fie este o odă adusă bărbaţilor. În funcţie de sexul privitorului, acestea sunt interpretările. Kate Winslet joacă rolul femeii casnice, a cărei singură menire este să ţină casa, să facă mâncare şi să toarne copii pe bandă rulantă, iar Leonardo di Caprio este bărbatul care munceşte pentru bunăstarea lor şi în schimb are toate poftele şi dorinţele îndeplinite de soţie, fiindu-i iertate chiar şi escapadele cu alte femei. Ea şi-ar dori ca întreaga familie să se mute la Paris, pentru un alt stil de viaţă, dar micile probleme ale vieţii nu îi lasă.

Filmul e bine regizat ÅŸi realizat, dar e cam plictisitor. Nu reuÅŸeÅŸte să convingă de ce el era sătul de viaÅ£a “corporatistă” ÅŸi ce era aÅŸa rău la slujbă sau de ce îşi înÅŸeală nevasta, nu reuÅŸeÅŸte să arate de ce dintr-o dată soÅ£ia se satură de rolul de casnică sau de ce nu mai îşi dorea alÅ£i copii. Michael Shannon joacă bine rolul nebunului care spune lucrurilor pe nume, dar când ai nevoie de un personaj care să le spună spectatorilor ce se întâmplă de fapt, în loc să-i faci pe aceÅŸtia să-ÅŸi dea singuri seama, ai o problemă. SoÅ£ii Wheeler părea o familie care are de toate ÅŸi îşi inventează ei probleme ÅŸi certuri, iar filmul nu explică bine de ce.

Mi-a plăcut că toţi fumau în draci, inclusiv gravidele. Probabil aşa era în acea perioadă, când studiile despre nocivitatea ţigărilor nu se făcuseră încă. Și mi-a plăcut că fiecare cuplu din film, indiferent cât de solid ar părea, avea problemele sale. Iar Kate Winslet se specializează în făcut sex în maşini de epocă, luând în considerare antecedentele din Titanic. IMDB.

    1 comentariu

  1. http://vellant.ro/Revolutionary-Road-c6-p45.htm ;) sa-mi spui cum ti se pare

    zi faina sa ai

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus