un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

2 ani dureaza schimbarea scarilor rulante la metrou?!?!

1 Jun 2009  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

2 ani pentru schimbarea scarilor rulante

Sper că este un termen asumat cu o mare marjă de siguranţă, deşi, locuind în România şi ştiind în ce ritm se fac la noi lucrările de infrastructură publică, mi-e teamă că abia în noiembrie 2011 voi vedea o nouă scară rulantă la staţia Tineretului, unde am făcut astăzi fotografia.

Acum 3 săptămâni muncitorii au oprit escalatorul, au robotit la el şi l-au demontat, iar acum o săptămână o macara mare a ridicat de acolo structura principală. Iar de atunci doar au astupat gaura cu o prelată, au pus un frumos semn ce scrie “risc de cădere în gol” şi au plecat toţi muncitorii. De ce am senzaţia că un upgrade ce s-ar fi putut face probabil în maxim 2 săptămâni, la noi va dura luni întregi? De ce am senzaţia că planul lor este întâi să scoată toate scările rulante din oraş (am văzut că şi la Timpuri Noi, şi la Romană şi probabil în multe alte staţii s-au făcut până acum aceleaşi operaţiuni), iar abia apoi să comande şi să le fie livrate şi să instaleze noile maşinării. Câteva luni bune, poate ani, sute de mii de bucureşteni vor urca pe jos scările staţiilor de metrou.

Pentru cei ce nu sunt la curent sau nu sunt din Bucureşti, Metrorex a anunţat recent că vor să înlocuiască 100 de scări rulante, fiecare bucată costând 166.666 (virgulă 6 în perioada) euro. Tare aş vrea să pot întreba Metrorex-ul şi Primăria Bucureşti cum motivează ei faptul că această înlocuire va dura 2 ani, iar noi călătorii ar trebui să fim probabil recunoscători pentru acest serviciu.

Intreg panoul

    3 comentarii

  1. Învăţăm să levităm sau renunţăm să numărăm trepte.

      (Citează)

  2. Si e foarte misto ce deja se simte lipsa scarilor rulante. La Iancului seara, cand ajung eu de la serviciu, se face inghesuiala pe scarile normale si trebuie sa astepti cateva minute ca sa iesi la suprafata. Nici nu vreau sa ma gandesc ce o sa fie la Piata Victoriei (M3) unde exista o singura scara de acces ingusta si cu un stalp in mijloc in afara de cele rulante! Cred ca atunci cand o sa le demonteze ma duc dimineata sau seara sa fac un filmulet de groaza.

      (Citează)

  3. Termenul acela (sper ca) este pentru montarea escalatoarelor pentru persoanele cu handicap, nu pentru scarile rulante. Doar asa scrie, nu?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus