un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce sa vreau de la Panasonic?

3 Apr 2009  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Citesc la Dan Dragomir pe blog că Panasonic România a avut cifra de afaceri cu 85% mai mică decât anul trecut, mult sub estimările pentru acest an. Prin urmare vor investi mai puţin în viitorul apropiat şi speră să treacă această criză pentru a se revigora piaţa IT&C. Dar ei ce oferă pe această piaţă?

Stau acum şi mă gândesc că nu există nici un gadget, nici un echipament pe care l-aş putea dori de la Panasonic. Nu cred că am văzut nimic interesant de la această firmă în ultimul an. De la orice alt mare producător de echipamente IT&C aş putea numi câteva lucruri pe care le-aş lua, dacă n-ar fi o problemă lipsa banilor. De exemplu de la Sony aş vrea un PS3, poate un Blu-Ray Player, un notebook din acela micuţ de 11 inci, un telefon XPERIA, vreo cameră video, de la Samsung un televizor sau două, poate un telefon OmniaHD, de la LG un DVD writer sau vreun telefon cu care m-aş distra câteva zile. Ce îmi rămâne din ce produce Panasonic? Camere foto sau video? Merg pe Canon sau Nikon respectiv Sony. Aparate de ras? Probabil aş alege un Philips. Cuptoare cu microunde? Sunt toate la fel, aş lua cel mai ieftin model de pe piaţă.

Panasonic mi se par că au ajuns mediocrii la orice capitol al gamei lor de produse. Nu au nimic (cel puţin din câte ştiu eu) care să fie vârf de lance în acel domeniu, nu au nici un produs special sau inedit. Cred că doar notebook-ul ToughBook iese în evidenţă, dar nu sunt James Bond ca să am nevoie de aşa un calculator.

    5 comentarii

  1. Au totusi un aparat foto revolutionar: G(H)1. Iar eu folosesc un cuptor de paine de la ei care nu prea are rival pe piata :) Si sunt convins ca exista si alte exemple. De exemplu plasmele Panasonic, renumite pt performanta si pret.

      (Citează)

  2. Sunt mai bune plasmele Pioneer. Iar eu sunt adeptul LCD-urilor, oricum. Cuptorul de paine e o sugestie buna, dar la cat costa un Panasonic fata de alta marca, mai bine mananci fara, ca oricum ingrasa :P

      (Citează)

  3. Parca aveau niste laptopuri foarte rezistente, Toughbook, nu ca as avea nevoie. In rest nu-mi vine nimic in minte.

      (Citează)

  4. Am fost fan Panasonic. De la Walkman-ul (da stiu, e TM Sony) RQP44 care era cel mai ieftin si singurul pe care mi-l permiteam, pana la VS3, telefonul de anul trecut. Ma intristeaza ca nu mai e lumea interesata de audio HiFi. Ce erau sculele Technics! Nebunie curata. Acum ascultam toti voiosi muzica la mobil…

      (Citează)

  5. @nwradu: or fi bune plasmele Pioneer, dar ele nu se mai fabrica de ceva timp :) Au iesit din industria producatoare de ecrane cu plasma inca de anul trecut. Si ghici de la cine va cumpara Pioneer panelurile de acum inainte? De la Panasonic :)

    Cat despre cuptorul cu paine, da, e mult mai scump decat ce exista acum pe piata. Cam cu 50%.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus