un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Smartphone-uri noi anuntate la MWC

16 Feb 2009  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

1 comentariu

Mobile World Congress este în desfăşurare zilele acestea în Barcelona şi până acum s-au anunţat o grămadă de chestii mişto în domeniul telefoanelor-PDA. Personal nu cred că voi mai scrie vreodată despre telefoanele normale: pur şi simplu nu mă mai interesează subiectul, acum că am un Touch HD. Cred că viitorul este al aparatelor care includ WiFi, GPS, ecran mare cu ditamai tastatura fizică sau virtuală, plus sisteme de operare precum Windows Mobile sau Android, pentru care pot fi scrise sau deja există programe ce îţi permit să faci cu telefonul aproape orice faci şi cu un laptop. Prin urmare amintesc mai jos doar despre acest domeniu.

  • Samsung a anunţat modelul OmniaHD, care va avea o cameră de 8 megapixeli ce promite să filmeze la 720p, plus ecran de 3.7 inci şi baterie mare la 1500 mAh. Primul model Omnia nu mi-a plăcut deoarece avea nişte minusuri semnificative la multe capitole. OmniaHD pare că le rezolvă, iar Samsung intră bine în piaţă. Specificaţii mai multe pe SamsungCentral.
  • HTC a anunţat Diamond 2 şi Touch Pro 2. Ambele îmbunătăţesc modelele curente printr-un design mai elegant plus mici sporuri în specificaţii, precum memorie mai multă, camere foto cu senzori mai mari, etc. Totodată au anunţat că interfaţa TouchFlo 3D pentru ele are nişte îmbunătăţiri pentru o utilizare mai facilă. Mai multe detalii despre telefoane şi într-un alt post pe WMexperts. Îmi place Pro 2 că face slide-ul în sus, iar Diamond 2 începe să semene cu Touch HD. Dar HTC nu prea mai are ce îmbunătățiri majore să facă la ele, iar OmniaHD îi va bate rău la faza cu filmatul 720p (plus brandul Samsung în spate). Cred că deja HTC simte limita lui Windows Mobile.
  • Microsoft a arătat îmbunătăţirile majore ce vor apărea în Windows Mobile 6.5 şi a prezentat mai multe detalii despre My Phone, serviciul online ce va permite sincronizarea telefoanelor cu WM cu serverele lor. Eu m-am decis că următorul meu telefon va fi pe Android.
  • LG s-a decis să facă telefoane bazate pe Windows Mobile şi speră să scoată 50 de modele până în 2012. Super. “Doar” 50 de modele din care să alegi. via Engadget.
  • Acum câteva zile am văzut pe Engadget imagini cu două modele urâte rău de la Acer, care a cumpărat firma Eten pentru a se băgă în afacerile cu telefoane-PDA. Cică vor anunţa şi altele, dar parcă nu mai ţin pasul cu ce se întâmplă acum pe piaţă.

Mai scriu despre acest subiect dacă se mai anunţă ceva interesant în zilele următoare.

    1 comentariu

  1. Si eu m-am mirat cand am vazut telefonul ala cu doua fete de la Acer. Urat tare de tot. Dar tind sa cred ca e doar o gluma proasta sau un moment de ratacire (cum sa mai pui un display OLED monocrom pe un telefon din zilele noastre?), acum cand am vazut cum va arata seria Tempo de la Acer. Inca se simte amprenta Eten, dar sunt convins ca daca isi vor lua rolul in serios, pe viitor ar putea face concurenta HTC-urilor.

    PS: Asus cred ca este cel mai “tacut” producator de pda-uri/smartphone-uri in perioada asta, in care toata lumea se agita sa anunte noutati..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus