un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sincronizare telefoane Windows Mobile cu Google

9 Feb 2009  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

1 comentariu

Google a anunţat posibilitatea de a sincroniza telefoanele cu Windows Mobile (şi iPhone-ul, dar nu-mi pasă) cu serviciile lor de Calendar şi Contacts. Ceea ce nu poate decât să mă bucure, pentru că recent mi-am completat destul de bine calendarul din Google cu zilele de naştere ale prietenilor mei şi diverse evenimente din anii trecuţi şi viitori. Detalii sunt pe blogul oficial Google şi peste câteva zile voi încerca şi eu sincronizarea calendarului cu cel din telefonul meu Touch HD.

Microsoft lucrează la o chestie şi mai mişto: un serviciu online, numit MyPhone, care permite sincronizarea completă a telefoanelor cu WM şi salvarea contactelor, a configuraţiei şi a altor date. Ca să iau din nou exemplul meu şi al Touch HD-ului din dotare, eu vreau să-mi pot salva undeva contactele şi numerele de telefon aferente, eventual mesajele SMS primite, mailurile şi celelalte date, dar nu sunt dispus să-mi instalez Outlook pentru asta. Prin urmare nu am utilizat niciodată ActiveSync şi nu am nici un backup făcut. Pur şi simplu mi se pare prea mare bătaia de cap cu Outlook-ul mare. La un serviciu online, unde aș avea disponibile de la orice calculator datele mele, aş apela oricând. Iar Microsoft vrea să facă gratis MyPhone, care acum e în beta. Sper doar să meargă bine. Detalii pe Gizmodo.

Toate acestea fac parte dintr-o strategie mai veche de-a mea (cam de un an şi ceva) de a muta cât mai multe date online. De exemplu înainte aveam nişte bookmarks-uri importante şi dacă reinstalam Windows-ul trebuia să le salvez întâi. Am renunţat la asta şi mi-am făcut cont pe del.icio.us. Acum le pot accesa de la orice calculator. Pentru a ţine un calendar cu zile de naştere şi diverse evenimente foloseam Calendarscope, un soft foarte mişto. Dar dacă păţea ceva calculatorul pierdeam tot. Am exportat datele şi le-am introdus în Google Calendar. Renunţ bucuros la Outlook pentru acest MyPhone anunţat. Şi alte asemenea.

Că veni vorba de Touch HD şi că mă întreba cineva cât duce, recent am mers cu iGO 8 pornit, cu Google Maps pornit şi cu modulul Latitude activat (l-am instalat de test și îmi arăta poziția curentă), cu Palringo ca să fiu online pe Yahoo Messenger şi am vorbit şi la telefon cu cineva şi mergea totul bine. Aplicaţiile trec fără nici o problemă în background, schimbam lejer între ele, toate menţineau legătură cu serverele lor prin HSDPA, ba chiar şi iGO şi Google Maps s-au conectat la chip-ul de GPS în acelaşi timp, lucru pe care nu am reuşit niciodată să-l fac pe un PDA mai vechi. Eu mă declar mulţumit de acest multitasking şi de faptul că procesorul şi memoria au făcut faţă.

    1 comentariu

  1. Cat te tine bateria intr-o zi obisnuita?
    Dar intr-una in care folosesti GPS-ul si mai multe aplicatii?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus