un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce e tortilla?

9 Feb 2009  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

Take one tortilla (corn or flour), add a handful of chopped tomatoes, the best you can get, I like sweet, ripe cherry tomatoes. Top with some grated manchego (or similar cheese) and put in a preheated oven (180 degrees celsius should do it) on a lightly oiled tray. Toast for 5 minutes or until the cheese has melted. Drizzle some good extra virgin olive oil on top and season with salt & pepper.

De pe Eat Like a Girl (atât vă trebuie să faceţi mişto de faptul că citesc un blog cu acest nume). Arată bine, iese probabil că un fel de bruschetă cu roşii şi caşcaval, dar se recomandă utilizarea unei tortilla. Care înţeleg că e ca o lipie, dar unde pot găsi una?

    16 comentarii

  1. gasesti la carrefour, sau la cora … sau la orice alt magazin de asta mai mare care are si panificatie – lipii gen ce pun aia la shaorma …

      (Citează)

  2. E diferenta intre tortilla si lipie, cred. Sau e acelasi lucru preluat din limbi diferite?

      (Citează)

  3. sunt paralel cu gatitul de orice fel, dar o tortilla buna ( si singura de altfel) am mancat la hardrockul din Herastrau. Might wanna try it.

      (Citează)

  4. Cred ca si la magazinul de la iesirea din ikea am vazut, dar nu bag mana in foc.

      (Citează)

  5. Cele de la chio-chips care se inmoaie in diferite sosuri nu sunt “tortile”? parca asa se cheama

      (Citează)

  6. @alex: da, dar alea de la Chio sunt facute altfel ca sa fie sub forma de chipsuri. Cred ca imi trebuie lipie. Si trebuie sa ajung si eu pe la Hard Rock Cafe ala sa vad ce e de mancare pe acolo.

      (Citează)

  7. Sandu Gabriel

    10/02/2009 la 7:53 PM

    Am fost in Suedia la fratele meu si dimineata imi pregatea tortilla cu salam, cascaval putin sos mexican si unt si apoi baga la sandwich maker si era un mic dejun excelent. da, tortilla arata ca o lipie dar fratele meu mi-a zis ca nu se gaseste in Romania.

    I wish I bought tortilla :(

      (Citează)

  8. Am vazut acum ca si la Gregory’s are un sandwich “tortilla”, dar nu am vazut nimic special acolo. Poti totusi sa-l incerci; iesi sigur mai ieftin decat la hard rock.

      (Citează)

  9. La Gregory’s le fac aia intr-un sictir total si sunt si vechi ingredientele. N-am tragere de inima sa mananc de acolo.

      (Citează)

  10. Nu stiu la ce Gregory`s ai mancat, eu sunt cliet fidel la Piata Alba Iulia; nu mi-a facut nimeni vreodata sandwichri in sictir; oamenii de acolo sunt foarte cumsecade; cel putin managerul, e un tip micut, Sorin, e super de treaba; daca sunteti prin zona nu ratati Gregory`s Piata Alba Iulia; rar am vazut ingrediente nepotrivite acolo; incercati Tortilla cu orice; e foarte buna.

      (Citează)

  11. Era vorba de Gregory’s Piata Victoriei. Si la cel de la Unirii e cam haos, mereu am avut tendinta de a manca rapid pentru ca nu ma simteam bine inauntru. Si ma enerveaza ca uneori sunt bune prajiturile, alteori sunt naspa rau. Poti lua cate o teapa din asta.

      (Citează)

  12. sunt la mega image tortille din-astea cum vrei tu.
    pace.

      (Citează)

  13. puteti sa va faceti si singuri acasa tortilla . am avut asta-seara la tv pe discoovery la emisiunea bucatar la pachet:) a luat o lipie a taiat.o in 8 a pus.o pe o tava si a presarat ulei de masline si putina verdeata. am incercat si eu. e foarte bun

      (Citează)

  14. puteti sa il asezonati cu o salata de vinete.:X

      (Citează)

  15. Cristina, am vazut in Auchan cum se face tortilla. E acolo un restaurant numit Starwok care printre altele prepara si asa ceva (cam uleioasa si prea multe legume, e destul de grea). Pur si simplu iau o mana de aluat si il baga intr-o masina de tortillat, un fel de presa mare si rotunda. O intinde perfect si o si prajeste cat sa fie ca o lipie facuta, nu aluat necopt.

    In acelasi timp pe piata se vand tortilla marca Casa Fiesta cu vreo 9 lei pentru 8 sau 10 bucati. Jaf curat.

      (Citează)

  16. P.S se baga in cuptor la 350-375 de grade pana prinde o culoare aurie-maronie

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus