un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce a inteles Realitatea din faza cu cometa

9 Feb 2009  ·

GÂNDURI  ·

1 comentariu

Articol de mare interes pe site-ul Realitatea, despre cometa Lulin. Citez:

O cometă care aruncă în aer gaz otrăvitor se îndreaptă ameninţător către Terra

În spaţiu nu e aer, ca să aibă cometa unde arunca cu gaz otrăvitor. În plus, aşa e Universul, aproape toate planetele şi corpurile cereşti ce au atmosferă sunt otrăvitoare pentru noi. De aia Pământul este unic până acum, pentru că alt loc care să aibă doar azot şi oxigen încă nu s-a găsit. Pe 24 februarie cometa trece la 60 de milioane de km de planeta noastră, jumătate din distanţa între noi si Soare. Dacă asta înseamnă că se îndreaptă ameninţător către Terra… Şi de unde faza cu ameninţătorul, pe care nu o pomeneşte nimeni altcineva? Au mai fost asteroizi despre care se putea scrie că ne ameninţă, pentru că au o orbită instabilă sau insuficient calculată, dar cu cometa asta nu e nici un pericol, toată lumea o aşteaptă ca pe un spectacol plăcut pe cer, nu s-a speriat absolut nimeni de ea. Doar Realitatea.

Cometa Lulin, străluceşte foarte puternic, are o culoare verde deschis şi va putea fi vizibilă cu ochiul liber.

Ignorăm virgulele în plus. Cometă nu străluceşte de la sine, ci este iluminată de Soare. Ea va putea fi văzută cu ochiul liber (nu de la noi), exprimarea va putea fi “vizibilă” nu are sens.

Ambele gazuri capătă o strălucire verde atunci când sunt luminate de razele soarelui.

“Gazuri”? A scris Elena Băsescu articolul, proaspătă după termenul “succesuri”? Un gaz, două gaze, nu e un cuvânt aşa greu.

Nu vreau să mă laud sau să mă umflu de modestie. Dar am citit ceva pe space.com, pe Sky and Telescope şi în 5 minute consider că am scris un post (e cu două etaje mai jos) mult mai informativ decât cel de pe Realitatea. Nici măcar nu sunt plătit pentru asta. Cât de sictirit să fii ca să-ţi faci meseria atât de prost, şi cât de neinteresat să fii încât să nu supraveghezi ce scriu alţii pe site-ul tău de ştiri?

    1 comentariu

  1. Da, are ceva dreptate autorul, sunt comete verzi care vin de pe Marte, care arunca cu gaz otravitor si folosesc raza arzatoare. Tripozii mai lipseau din ghiveci, in rest e pe aproape. Combate bine omu’

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus