un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Starbucks romanizat

25 Jan 2009  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

La Starbucks
Ieri am fost la Starbucks-ul din Plaza Mall, că am făcut o pauză de căutat veste prin magazine (din aia de lână, ca să arăt ca un tocilar; e foarte greu de găsit, cred că fiecare trebuie să şi-o tricoteze singur, ca un ultim test de “geekness”). Înainte nu-mi plăcea la Starbucks pentru că mi se părea foarte scump, dar acum preţurile sunt la nivelul altor cafenele în care totuşi nu este la fel de bună şi nici meniul atât de mare. Şi întrucât citisem eu o broşură despre cafele şi cum trebuie comandat, cer o cafea mocha (îmi place cu frişcă) dar la care am vrut să-mi pună şi sirop de migdale (grande almond mocha, cred că se cheamă în limbajul lor) şi un croissant cu ciocolată.

Fiind totuşi în România, cafeaua nu a mai avut migdale iar croissantul n-a fost cu ciocolată, ci cu unt. Sincer să fiu nici nu mă aşteptam să iasă bine comanda. Deja din momentul în care cerusem în plus sirop am cam simţit că se rupe firul şi sunt pe un teren periculos. Sunt curios ce se întâmplă dacă ceream, aşa cum recomandă de exemplu broşura, un cappuccino cu shot dublu de espresso, cu sirop de vanilie, lapte degresat şi încălzit în plus faţă de temperatură normală şi eventual să fie “wet”, adică să aibă mai mult lapte şi mai puţină spumă. Probabil din a 5-a încercare îl nimeream cum trebuie. Ah, și în continuare sunt siderat de faptul ca 90% din cei care beau cafeaua la Starbucks nu o cer la cană ci o beau dintr-un pahar de carton. Exista căni, are gust mai bun cafeaua, are toartă de care să o ții, trebuie doar sa spui că așa o vrei și se face. Cică poți inclusiv să vii cu cana ta și îți prepară cafeaua în ea.

Tot la Starbucks am văzut 3 iPhone-uri la diverse persoane. Un tip avea 2 telefoane mobile, un iPhone (sau o fi fost iPod Touch) şi a scos şi un netbook cu modem şi a intrat pe net să lucreze în timp ce sorbea dintr-o cafea. Mai avea să poarte tricou cu Steve Jobs şi îi dădeau un premiu.

    2 comentarii

  1. ma asteptam ca macar in Bucuresti lucrurile sa curga mai bine…. acum, sincer.. nu stiu cum e cafeaua pe acolo, dar in ce priveste ceaiul…. in galati, chiar ti-l serveste asa cum doresti. avem aici vreo doua ceainarii in care ceaiul a devenit un fel de arta (nu ca n-ar fi deja)…. si mie imi place sa “ma joc” cu gusturile si sa nu beau ceva simplu… hmmm, migdale… le ador! una din cele mai bune cafele baute vreodata a fost bauta la Viena… concluzia: cred ca ar trebui sa faci o excursie:D

      (Citează)

  2. Si pe aici sunt cateva ceainarii misto. As putea spune de Green Tea, Ramayana, La Cotroceni, etc. Gasesti pe net site-uri si informatii despre ele. Problema mea cu ceainariile este ca mereu e foarte diluat ceaiul. Asa o fi el, nu-l poti face concentrat, dar parca mereu beau apa cu un pic de aroma.

    Apropo, ieri am facut reteta de iepure, ca am luat iar un pachet. A fost foarte bun, mersi mult pentru sugestii.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus