un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Scrisoare catre Sorin

31 Jan 2009  ·

GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

Iarăşi a plouat, iarăşi au picat semafoarele. Am stat 20 de minute la un semafor care de obicei dura doar 2 minute, înainte să întorc şi să o iau pe străduţele cartierului. M-am săturat de tâmpeniile astea şi de faptul că ne resemnăm că nu se poate face nimic şi că aşa trebuie să trăim. Postez mai jos un comentariu primit acum câteva zile pe acelaşi subiect:

————

Ba Sorine dă-o-n gâtu măsii. La 8 luni de la tăierea-Å£i împrejur, sincer, nu ne aÅŸteptam la prea multe. Nu cred că cineva se aÅŸtepta să începi lucrul la vreo linie nouă de metrou, la autostrada OZN pe care vrei s-o faci, sau măcar să termini “the Golden Băsesc bridge”.

Nu ne facem iluzii că o să scăpăm de aglomeraţie, că deh, atât timp cât o să fim peste 8500 de indieni pe kilometrul pătrat o să ne tot respirăm reciproc băşinile fie că suntem la volan sau în tramvai.

Nici de curăţenie nu zic nimic că doar e aici RRomania nu Germania şi toată populaţia Chinei dacă ar sta să măture Bucicureștiul tot nu ar compensa nesimţirea/nepăsarea.

De câini ce să mai zic. Mie chiar îmi plac, au învăţat să nu facă scandal, să traverseze la trecere şi pe culoarea verde (spre deosebire de unii bipezi care chiar dacă numără peste 50 de primăveri, tot se aruncă cu nepotul din dotare prin faţa maşinilor şi tramvaielor de parcă nu ar fi învăţat nimic în toţi anii ăia). Sincer s-ar pierde farmecul oraşului fără animale, eu unul mă consider norocos că pot să fac slalom printre căcaţii de pe trotuare, aşa sunt mai atent, mai alert, gata de noi provocări.

Hoţi, paraşute, noroc cu uniunea asta că şi-au luat lumea în cap, inima în dinţi şi au purces spre alte meleaguri. Desigur şi Poliţia a avut un aport major în scăderea criminalităţii. În special Poliţia Comunitară. Mie îmi creşte inima când îi văd cum veghează zilnic din maşini la propăşirea spiritului civic cetăţenesc. Dacă s-ar da jos din maşini şi şi-ar face datoria (apropo ei cam cu ce se ocupă, aşa ca chestie să ştim şi noi) am pierde oportunitatea de a face sex cu morţii şi mamele celorlati concetăţeni şi nu ne-am mai putea bucura de gale K1 pe bulevardele Nimicului Paris. Despre Poliţia Rutieră numai de bine. Că de rău am tot zis dar nu prea îi vedem ca să putem să ne facem o părere pertinentă. Primim în schimb vederi cu dedicaţie de la ei, cam scumpe dar măcar se gândesc la noi.

Gropi? Hehehe, ai scăpat de grijă asta. Dacă pe Lis ÅŸi Băsescu i-am fi ars pe rug pentru câte-o gropiţă, acum poÅ£i să pui cratere de meteoriÅ£i în drum ÅŸi nimeni nu mai zice nimic, ba chiar le place, le mai unge amortizoarele. Noi oricum avem aproape toÅ£i Q7 ÅŸi chiar ÅŸi aia care nu au, merg aÅŸa încet pe ÅŸosele că nu le mai pasă. Cine se mai poate mândri că participă la safari urban în fiecare zi? Nimeni! ÃŽncă o super idee de turism în BucureÅŸti….

Dar să revenim la becalele noastre. Ba Sorine dă-o mă-n aia lu’ bunică-sa. Bă îţi jur, de câte ori face pipi vreo păsărică într-o intersecÅ£ie, nu mai merg becurile alea, ÅŸtii tu, alea de le place tuturor să vadă cât de multe maÅŸini pot trece când e lumina galbenă aprinsă. Să nu crezi acum că o să cerem ÅŸi noi becuri d’alea cu cifre de vezi cât mai ai până poÅ£i să claxonezi pe ăla din față că nu a plecat de la semafor ca la Formula 1. Nuuu, nouă ce place suspansul, ÅŸi oricum sunt scumpe alea ÅŸi probabil prea complicate. Dar totuÅŸi, cum pot niÅŸte becuri (cam 28 într-o intersecÅ£ie tipică) să nu meargă. Adică, pană mea, ăştia se joacă cu maÅŸinuÅ£e teleghidate pe altă planetă. ÃŽn curând o să pună ÅŸi acolo semafoare din astea să nu se lovească ciumegii (cică e RCA-ul o avere acolo). Eu vreau să-Å£i propun o soluÅ£ie. Uite, am o instalaÅ£ie de pom, de fapt e a lu’ maică-mea, de prin ’85. Să mor, merge ÅŸi acum perfect. Åži e cam ca alea de la ai tu prin intersecÅ£ii. Adică ba se aprind unele becuri, ba altele. Dacă vrei cred că găsesc în angro la Europa ÅŸi din alea cu melodii, că am văzut pe la străinezia că au din alea cu melodii, cică ar fi pentru aia care nu diclesc prea bine. Deci acuma serios, vrei ? Că până la Crăciun mai e ÅŸi nu-mi trebuie.

Hai că te las că mă întind la vorbă ÅŸi poate ai treabă. ÃŽÅ£i urez succesuri ÅŸi de alea ce se mai urează ca să-Å£i meargă treaba bine. Că na, în tine ÅŸi-au pus toÅ£i baza anu’ trecut. Nu-i fă să pună acid.
Pa.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus