un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Despre imunitate

31 Jan 2009  ·

GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

Înţeleg conceptul de imunitate diplomatică şi de ce este bun. Azi prind eu un spion de-al tău, dar nu-i fac nimic, nu-l judec, nu-l împuşc, ci doar îl expulzez. Asta cu gândul că poate mâine prinzi şi tu unul de-al meu şi nici eu n-aş vrea să-l pierd de tot. E cam singura metodă posibilă pentru că relaţiile diplomatice să se menţină chiar şi când două ţări sunt “la cuţite”.

Dar pe undeva e o problemă serioasă. Imunitatea n-ar trebui să te apere şi atunci când conduci cu 120 km/h pe Kiseleff şi omori o femeie pe trecerea de pietoni, aşa cum a făcut astăzi un austriac ce lucrează la ambasada ţării sale. Dacă imunitatea îl va scăpa de această crimă, de ce ar mai respecta angajaţii ambasadelor străine oricare din legile ţării noastre? Hai că poate nu vor începe să violeze şi să omoare lumea pe stradă, dar de ce ar mai parca regulamentar? De ce ar respecta viteza legală, de ce ar opri la roşu, de ce n-ar urina în stradă, de ce s-ar purta civilizat? Imunitatea diplomatică ar trebui să fie aplicată doar la acele aspecte ce ţin de diplomaţie.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus