un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mi-am luat HTC Touch HD

10 Jan 2009  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

17 comentarii

Am făcut în sfârşit pasul la un Touch HD. Nu cred că se va ieftini prea curând, aşa că nu avea rost să mai aştept. L-am luat de la PCfun.ro, unde era cel mai bun preţ dintre magazinele la care puteam plăti online cu cardul. M-a dezamăgit livrarea, am dat comanda marţi, am achitat pe loc, miercuri m-au sunat să-mi spună că va fi livrat joi, joi am sunat eu la curier şi mi-a spus că a fost o încurcătură cu adresele aşa că abia vineri a venit coletul. Culmea e că nu ştiu exact ce curier a fost, deoarece PCfun mi-a zis de FiT Distribution care trecea prin Fun Courier şi aceştia apelau la Bookurier sau ceva aşa. Lanțut slăbiciunilor. Din perspectiva PCfun comanda s-a finalizat cu succes în momentul în care au predat produsul către curier pentru livrare. Că a mai durat 3 zile după aceea nu e problema lor, deşi eu lor le-am dat banii, nu firmei de curierat. Cam la pământ serviciile de tranport în România.

Oricum, dincolo de aceste lucruri, am dezvirginat cu mare pasiune coletul primit. Cea mai plăcută surpriză a fost când am descoperit că telefonul vine şi cu o husă din material moale, foarte utilă şi complet neaşteptată, având în vedere că Diamond-ul se livrează fără astfel de accesoriu. Frumos că include şi un card microSD de 8 GB.

Vechiul meu Sony K750 mi-a transferat toate contactele pe SIM şi apoi ecranul i s-a stins pentru totdeauna. M-a servit cu fidelitate, dar de acum va sta aruncat într-un sertar şi nu va mai simţi niciodată o reţea GSM în antenă (decât dacă vrea cineva să-l cumpere). HD-ul merge perfect şi până acum este exact cum mă aşteptam să fie. Ecranul e incredibil, cel mai bun pe care l-am văzut până acum, culorii vii şi forme precise, suprafaţă foarte mare şi e foarte uşor de utilizat direct cu degetul. Stăteam cu el în mână şi mă gândeam unde au ajuns telefoanele mobile. Primul pe care l-am avut a fost un Motorola cât o cărămidă, cu ditamai antena externă şi un ecran de două rânduri de caractere. Acum tot telefonul este un ecran gigantic, fără nimic altceva. HTC a optimizat şi tastatura virtuală, când apeşi cu degetul tasta se măreşte şi îţi dai seama imediat dacă ai apăsat ce trebuie. Dacă da, iei degetul şi apare caracterul. Dacă nu, draghezi pe tasta bună. Cam ca la iPhone, bănuiesc. Deja pot tasta cu ambele mâini (ambele degete mari, de fapt) pe ecran. Şi tot mai multe meniuri au fost optimizate pentru a elimina necesitatea unui stylus. Revin cu detalii pe măsură ce instalez programe şi îl butonez zi de zi.

    17 comentarii

  1. Super, sa il folosesti sanatos!

      (Citează)

  2. pai daca ti l’ai luat zic sa si citesti pe aici despre el..nu?
    http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=451

      (Citează)

  3. Felicitari! Eu cred ca imi iau Xperia dupa ce se lanseaza oficial, in maxim o luna. Ce se gaseste prin magazine acum nu e tocmai de incredere si pretul e umflat rau.

    Daca gasesti programe interesante mai baga cate un link, cam orice soft de Touch HD ar trebui sa mearga frumos si pe X1.

    Din cate am vazut, pe XDA-developers si PPCWarez gasesti de toate.

      (Citează)

  4. e un gadget foarte frumos, dar, poate manat de subiectivismul meu, cand m-am “jucat” cu el, mi s-a parut ca nu e la fel de usor de folosit precum e iPhoneul. Totusi, daca te obisnuiesti cu el prima oara, poate impresia e alta.

    Sa-l stapanesti sanatos

      (Citează)

  5. sa-mi zici daca observi o ingreunare a incarcarii (se misca mai incet touch flo 3d) dupa folosirea repetata a browserului – sa-mi dau si eu seama daca diamond-ul meu trage de procesor sau daca e de la windows mobile chestia asta …

    Sa-l stapanesti sanatos – trebuia sa faci si tu un “unboxing” video :)

      (Citează)

  6. sa-l stapanesti sanatos si sa te bucuri de el

      (Citează)

  7. hai cu review-ul si mai ales cu o comparatie cu Diamond-ul :)

      (Citează)

  8. Multumesc frumos!

    Voi incepe sa scriu cate posturi despre ce am facut cu HD-ul. Este peste Diamond la orice capitol, desi era normal sa fie asa, ca au imbunatatit toate punctele slabe ale acelui model.

    @NG: urmaresc de atata vreme subiectul HTC-urilor ca nu prea am ce afla nou de pe XDA-Dev. M-ar fi interesat un T9 in romana, dar nu au nici acolo.
    @Melk: scump rau Xperia, o sa fii eroul meu daca dai atatia bani pe un telefon.
    @Geo: da, e mai usor de utilizat iPhone-ul, dar e mult mai limitat la functii si posibilitati, mai ales in Romania.

      (Citează)

  9. lauda-te si cu cat a costat ma …

    intr-adevar e mai misto decat htc touch pro … cum am eu, aka se blocheaza mai putin, e mai rapid, e mai fiabil pe net, are ecranul mult mai mare, se aude mai bine, e iphone killer.

    nu-mi place mie ca n-are qwerty la fel ca pro-ul, si eu am stress mare in a tasta pe touchscreen ca nu-mi iese.

    2 chestii sa ai grija. prima sa iti pui la naiba folia aia protectoare pe ecran, sper sa o ai prin cutie, daca nu e foarte nashpa, pe mine m-a salvat de la multe pe pro, iar a doua chestie … vezi cum il tii in buzunar sa nu iti porneasca aiurea si sa se apese aiurea. din motivul asta eu la pro a trebuit sa ii pun cod de blocare, ca se dadea singur pe silent apasandu-se tastele din lateral de volum.

    si am testat si eu un hd ;)

    sa -mi zici ca te tine bateria 5 zile ;) cam asta ar fi :P

      (Citează)

  10. Folia am pus-o dinainte sa-i dau drumul. Nu e doar de protectie, dar si aluneca mai bine degetul pe ea decat direct pe ecran. De pornit aiurea nu prea are cum, butonul e Power e sus si e destul de “flush”, nu se poate apasa singur prea usor. Si oricum il tin in husa inclusa. Bateria cred ca tine doar doua zile, dar n-am apucat niciodata sa testez asta pt ca il mai conectez pe USB si se reincarca.

    Eu n-am vrut Touch Pro pentru ca mi s-a parut mult prea mic ecranul, si il folosesc destul de des pentru navigatie. In roadmap-ul e 2009 HTC cica are un model Touch HD Pro planuit, ma si asteptam la asta, dar daca asteptam sa apara si ala cred ca nu mai cumparam niciodata un telefon. Mereu se anunta unul mai bun in viitor.

    Despre pret… bine ca l-am luat la 2290 de la pcfun. Emag il vinde acum cu 2600 de lei, iar un touch pro e 2690.

      (Citează)

  11. Salut, imi pare rau pentru asteptare, insa nu cred ca sunt de vina cei de la Bookurier si eu comand de la pc fun si baieti de la curier imi aduc coletele
    in ziua in care le ridica , nu cred ca mai face cineva asta.

      (Citează)

  12. Super faini curieri, recomand cu caldura Bookurier.

      (Citează)

  13. Am hotarat si eu ca e vremea sa renunt la batranul K750, si sunt pe cale sa-mi iau un Touch HD. Eram curios cam cat te tine bateria si care e calitatea materialelor din care e facut. Mersi!

      (Citează)

  14. Materialele sunt bune, nu ma pot plange de nimic acolo. Bateria tine cam 2 zile daca il freci si pe wifi si net si 3G. E suficient de mare incat sa stai toata ziua cu Yahoo conectat, de ex, si sa il si utilizezi pentru navigare, convorbiri, GPS, etc. Din pacate n-am reusit inca sa fac un test bun pentru baterie, deoarece mereu il mai conectez la cate un calculator si se mai incarca, sau nu am avut cand sa-l las sa se descarce complet deoarece am nevoie de el si nu am riscat sa se inchida. Astept sa fac un drum mai lung la care sa-l utilizez doar pe iGO si sa vedem acolo cate ore tine.

      (Citează)

  15. 2 zile e multumitor pentru mine, mai ales ca si eu stau toata ziua in fata calculatorului si il pot incarca. Astept sa mai scada un pic pretul si il iau :)

      (Citează)

  16. Salut baieti, sunt super multumit de PC Fun si de curierul lor Bookurier, pacat ca nu apeleaza si alte magazine la ei.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus