un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Doua articole tragice

24 Jan 2009  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Pe Daily Mail e o investigaţie despre cum în cartierele sărace din India bandele de mafioţi ce răpesc şi pun copii la cerşit întâi le taie câte o mână sau un picior pentru a îi face să pară mai amărâţi în faţa celor de la care cerşesc bani. Pentru unii oameni, dacă se poate spune că sunt oameni, nu există nici o limită atunci când e vorba de făcut bani. E un articol lung şi tragic, iar cele două citate de mai jos sunt din el:

For in Mumbai, as well as in other major Indian cities, hundreds of young children have had their arms and legs chopped off; scores of others have been blinded. The gangs also pour acid on to the children’s bodies, leaving them with suppurating wounds.

The shocking truth about the beggar mafia emerged last year. In what was dubbed the ‘arms for alms’ scandal, doctors were filmed by Indian journalists agreeing to cut off the healthy limbs of children for just £100.

Pe BBC e un articol despre minoritatea romă din România şi cum a fost viaţa în timpul holocaustului făcut de nazişti.

    7 comentarii

  1. bine ca nu era si primul articol despre Romania, ca ar fi fost la fel de adevarat daca s-ar fi inlocuit tara si orasul …

      (Citează)

  2. Uita-te la filmul “Slumdog Millionare” (http://www.imdb.com/title/tt1010048/) sa vezi ca infatiseaza intocmai cum stau lucrurile. Este cu adevarat tragic si ma intreb cand se vor indrepta eforturile pentru stoparea unor asemenea atrocitati. Din pacate, nici noi nu suntem complet straini de intamplari de genul acestora…

      (Citează)

  3. Din pacate nimeni nu face nimic….

      (Citează)

  4. mda, apropo de slumdog… acolo ii orbeau. sa nu crezi ca nu se intampla/intamplat asa ceva si in romania.

      (Citează)

  5. Ma voi uita, dar totusi… ala e doar un film. Situatia pare a fi si mai rea si aplicata pe scara si mai mare.

      (Citează)

  6. Nu vreau sa par crud, dar mai exista un aspect aici: manipularea via media. Cel mai probabil articolele sunt fondate. Dar stiti cu totii ce prostii se scriau despre Romania in presa occidentala in 1990. Nu are rost sa mai mentionez reportajul ala fake cu romanul care dormea in parc in UK, nu? Acelasi BBC, din pacate.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus