un blog de Radu Dumitru

Robotesc și la canalul meu de YouTube, dați un Subscribe dacă vă place.

Fotografii de la Obama

24 Jan 2009  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Era să zic de la încoronarea lui Obama, în loc de investirea sa ca Preşedinte al SUA. Ambele fotografii de mai jos sunt de fapt imagini compuse din câteva sute de cadre, deoarece o singură imagine pare a nu mai fi la modă.

Prima este a lui David Bergman şi are 1474 megapixeli. Autorul descrie pe blogul său cum a făcut-o, cu un braţ robotic ce face automat astfel de panorame. Fotografia finală avea aproape 60.000 x 25.000 de pixeli. O puteţi vedea aici, integrată într-un Flash mişto. Nivelul de zoom permis de rezoluţia maximă este cel mai interesant aspect al acestei imagini, Obama e mic cât un punct la început dar la sfârşit îi poţi vedea faţa în detaliu. Faceți dublu click pe orice zonă din fotografie pentru un zoom rapid.

A doua fotografie este cea făcută de CNN utilizând softul Photosynth al Microsoft. CNN a cerut celor care participă la inaugurare să trimită fotografiile făcute în momentul depunerii jurământului de către noul preşedinte, iar toate aceste fotografii au fost combinate într-o imagine panoramică şi oarecum 3D. Se poate vedea aici, necesită instalarea pluginului Silverlight, dar asta durează 20 de secunde, e un pic mai greu de navigat prin fotografie, dar mi se pare destul de interesantă oricum.

  2 comentarii

 1. …se vad pana si baietii cu sniperu’ :))

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus