un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce-a inteles EVZ din problema Zune

2 Jan 2009  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

Nu multe, se pare. Citez dintr-un articol ce are ca fond zvonul că Microsoft s-ar pregăti să concedieze 15.000 de salariaţi:

Veştile vin în contextul în care compania a fost nevoită să-şi ceară scuze din cauza unei erori de programare. Un virus aflat în softul ceasului digital al player-ului Zune a făcut imposibilă recunoaşterea anului bisect şi, prin urmare, mii de utilizatori nu şi-au putut folosi computerul pe data de 31 decembrie.

Despre ce a păţit Zune am scris şi eu mai jos. Pe scurt, nu e vorba de un virus, ci despre o greşeală de programare, veştile despre concedieri nu prea vin în contextul acestei erori, zvonurile fiind mai vechi de 31 decembrie şi referindu-se la angajaţii diviziei MSN (deci online, nu cea de games and entertainment), “softul ceasului digital” este cam mult spus, cred că ceva mai mult de câteva mii de utilizatori au întâmpinat probleme cu Zune, că doar s-au vândut mai multe de atât şi nu în ultimul rând, Zune nu este un computer, ci un mp3 player asemănător cu iPod-ul.

La noi în presă şi la TV toate ştirile despre ce se întâmplă în străinătate, mai ales în domeniul tehnologie şi IT, sunt inspirate de pe diverse site-uri şi reformulate. Dar nici măcar pentru traducerea aia nu sunt capabili să găsească o persoană cât de cât pricepută sau măcar care să înţeleagă despre ce e vorba. Mi se pare o bătaie de joc la adresa cititorilor, dar ziarelor nu le pasă pentru că nu e nimeni care să le taxeze greşeala, iar cei care vor cu adevărat astfel de ştiri oricum nu le caută prin Evenimentul Zilei. După care ziariştii se întreabă de ce e tirajul mic şi vânzarea la fel de slabă şi singura soluţie pe care o găsesc e să dea şi mai multe ştiri “senzaţionale” despre tot felul de vedete de care nu-i pasă nimănui. Totuşi, cât de greu să fie să te documentezi un pic înainte să scrii o tâmpenie? Şi chiar nu e nimeni în toată redacţia aia care să se priceapă cât de cât la IT&C şi să citească măcar articolele înainte de a fi publicate?


Două computere, potrivit EVZ. Foto via Wikipedia.

    2 comentarii

  1. [sarcasm]Eh, cum iti permiti tu sa-i critici pe jurnalistii cu experienta, pe deontologii neamului si pe cei care-i angajeaza direct dupa bancile liceului, bagandu-le in cap impresii de redactor sef? :))
    Esti doar un putzoi cu blog!
    Ce stii tu despre IT? [/sarcasm]

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus