un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

A Song of Ice and Fire

3 Jan 2009  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

E 6:30 dimineaţa şi s-au împlinit 10 ore de când citesc primul volum din seria A Song of Ice and Fire a lui George R.R. Martin. În sfârşit cred că am reţinut corect cele 50 de personaje şi cărei familii aparţine fiecare şi ce vrea această familie în Seven Kingdoms. Îmi place cum scrie Martin, îmi place că foloseşte cuvinte puţine dar suficiente pentru a descrie un loc sau o persoană, îmi place imaginaţia pe care a avut-o, îmi place că am pornit cartea cu o grămadă de întrebări despre personaje şi istorie şi că răspunsurile le-am primit în timp, zise de autor prin dialog între personaje prin câte o vorbă rapidă pe ici şi pe colo, nu scrise mură-n gură în text chior. E prima carte care mă ţine toată noaptea, de când am pus mâna pe volumul 3 din Stăpânul Inelelor, acum mulţi ani (în perioada bacului chiar, dar proba de a doua zi nu a mai contat). Am trei probleme acum, prima că sunt abia la jumătatea primului volum (A Game of Thrones) şi mai urmează încă 4 alte volume după acesta, deci mai am de 10 ori pe atât de citit, a doua fiind că nu ştiu dacă mai are rost să mă culc la ora aceasta, mai ales că în continuare nu îmi este somn, iar a treia este că sunt mort de foame, mai ales că ieri nu am mancat decât o gustare pe la 11 ziua. Culmea e că azi speram să am o zi destul de agitată…

    6 comentarii

  1. in caz ca n-ai remarcat, la sfarsit e o lista cu toate personajele si legaturile dintre ele. iti spun pentru ca eu m-am chinuit sa tin minte cine e cine un volum intreg si am descoperit lista abia la sfarsit…

      (Citează)

  2. Seria este extraordinara, eu am citit primele 2 carti in vara, tot pe nerasuflate si nedormite :)). Insa astept de atunci sa apara continuarile.
    Si eu am descoperit tarziu lista de personaje, dar a fost util exercitiul de memorie, ca nu a trebuit dupa aceea sa apelez la lista.
    Spor la citit.

      (Citează)

  3. Varianta mea nu are lista :P As fi preferat in schimb o harta. Personajele le mai retin, dar o harta ar fi fost de mare ajutor ca sa vezi pe unde traia fiecare si cam ce distante erau intre regate.

      (Citează)

  4. M-am indragostit de seria asta. O ador. Este absolut geniala. O combinatie de elemente istorice si fantasy. Nu te plictiseste, nu exista un punct culminant, te atrage si pare sa se prelungeasca la nesfarsit. Si cand da impresia ca ajunge la intensitate maxima, te lasa in suspans pentru a te introduce in alt capitol.

    Este…minunata. Este ideaul meu. Doamneeee…de abia astept sa apara volumul 5.

    MI-NU-NAT

      (Citează)

  5. Daca mai intereseaza pe cineva daca poate gasi varianta fizica a cartii in Romania, raspunsul este da.

    In engleza se gaseste la editura Nautilus. (din cate am vazut le lipseste momentan volumul 1) – pret 39 RON / volum
    In romana se gaseste la editura Nemira (doar primul volum a fost insa tradus) – pret 63 RON

      (Citează)

  6. Am eu o poza cu variantele in engleza, facuta la Targul Gaudeamus acum cateva luni.

    https://www.nwradu.ro/wp-content/uploads/2009/01/dsc00702.jpg (334 kB)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus