un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Zune ia o pauza

1 Jan 2009  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

Cea mai tare ştire pe care am citit-o ieri a fost cea despre playerele Zune de 30GB care s-au blocat toate, la aceeaşi oră (de ex pe Gizmodo). Posesorii au rămas cu o cărămidă ce nu putea fi utilizată. Îmi închipui că s-au stricat câteva revelioane la divizia de Entertainment a Microsoft, care au fost luaţi total pe nepregătite de acest bug şi bănuiesc că au chemat la muncă programatori, testeri şi tot ce mai trebuie ca să găsească o soluţie rapidă. Până la urma soluţia a fost “aşteptaţi să treacă o zi”, deoarece bug-ul era cauzat de o eroare a calendarului intern care nu era programat să reacţioneze la faptul că 2008 e an bisect. Când data va trece în 1 ianuarie 2009 îşi va reveni şi Zune-le.

Oricum, e ceva tare să se blocheze toate aparatele de un tip, aşa dintr-o dată. Cum ar fi să se blocheze toate calculatoarele din lume cândva pentru că plăcile de bază n-ar şti să gestioneze corect ziua în plus ce apare într-un an bisect. S-ar face un haos de nedescris. Nici măcar n-am putea afla soluţii, decât dacă le-ar tipări la ziar sau le-ar spune la televizor. Ar fi imposibil să răspândeşti un patch. Cam de asta se temeau cu Y2K şi n-a fost nimic, dar uite că lucruri ciudate se pot întâmpla indiferent de an.

    2 comentarii

  1. Hai sa le dau o mana de ajutor astora de la Microsoft.

    __flash char zile_in_luna[12]= {31,28,31,30,31,30,31,31,30,31,30,31};
    unsigned char secunda,minut,ora,zi,luna,an;

    // Timer 2 overflow interrupt service routine
    #pragma vector=TIMER2_OVF_vect
    __interrupt void TIMER2_OVF (void)
    {
    char numar_zile;

    secunda++;
    timer=TCNT1;
    TCNT1=0;

    if(secunda>59)
    {
    minut++;
    secunda=0;
    if(minut>59)
    {
    ora++;
    minut=0;
    if(ora>23)
    {
    zi++;
    ora=0;
    numar_zile=zile_in_luna[luna-1];
    if(luna==2) if(!(an & 3)) numar_zile=29;
    if(zi>numar_zile)
    {
    luna++;
    zi=1;
    if(luna>12)
    {
    an++;
    if (an>99) an=0;
    luna=1;
    }

    }; // endif numar_zile
    }
    }
    }
    }

      (Citează)

  2. Nu e asa simplu. Nu uita ca acest an a avut o secunda in plus. Ai luat in calcul si acest lucru? :P

    Uite aici si codul care a generat problema: http://www.zuneboards.com/forums/zune-news/38143-cause-zune-30-leapyear-problem-isolated.html

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus