un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Xperia de vanzare in Romania

19 Dec 2008  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Un prieten mi-a arătat că pe Eurogsm a apărut la vânzare telefonul-PDA Xperia X1 făcut de Sony-Ericsson (din câte ştiu, fabricat de fapt de către HTC pentru ei). Cam scump la 2700 de lei, modelul concurent ar fi HTC Touch Pro care e la 2300 de lei (iar la Toshiba G910 nu vă gândiţi, că l-am avut în teste şi mi s-a părut jenant de prost). Nu ştiu dacă merită diferenţa de bani doar pentru o altă interfaţa şi brandul Sony pe el, mai ales când ştii că e tot HTC în spate (se zice că tastatura fizică e mai uşor de utilizat, iar ecranul wide e util, dar astea sunt păreri subiective). Nu l-or da şi ei într-un test mic?

Iar în continuare puteţi vedea un video cu o comparaţie de rapiditate între un Touch Pro şi Touch HD. Părerea mea: ecranul mult mai mare de pe HD merită ca uneori să aştepţi o secundă în plus să se deschidă vreun program. Aş merge pe Touch Pro doar dacă aş vrea neapărat o tastatură qwerty reală, chiar dacă asta face telefonul mult mai gros. Eu n-am probleme cu tastatul direct pe ecran, aşa că înclin tot mai mult spre HD.

    5 comentarii

  1. Touch Pro mi-a placut foarte mult cand l-am vazut… ma asteptam sa fie un telefon mare si greu… un fel de Nokia(cele din seria Comunicator) dar dat fiind ca are tastatura qwerty integrata e chiar finut…dar prea scump pentru posibilitatile mele :(

      (Citează)

  2. Si mie mi-a placut pentru ca tastatura era usor de folosit. Ma asteptam sa mai gresesc taste, sa mai apas cate doua deodata… dar din prima am tastat rapid si bine. Insa pot sa fac acest lucru la fel de bine si pe ecran. Chiar m-am jucat si cu un iPhone si prima oara cand l-am vazut am tastat o fraza lunga fara sa gresesc nici o litera, cu degetul mare. Cred ca multi din cei care se plang de tastaturile virtuale nu prea au indemanare.

      (Citează)

  3. Ma cam mananca sa il cumpar acum, dar presimt o ieftinire grasa in urmatoarele doua luni. Adevarul este ca nu merita chiar atat, cand Touch HD este cam 2300 lei…

      (Citează)

  4. Nu stiu ce sa zic. Dintre toate celelalte, doar Diamond-ul s-a ieftinit un pic de cand a aparut pe piata. Touch Pro a ramas cam la fel, HD la fel (ba chiar la eMag pretul fluctua cu 100 de lei de la o zi la alta, probabil functie de euro si faptul ca nu aveau stoc). XPERIA nu cred ca se va ieftini prea curand, pentru ca nu exista un alt model mai bun de la Sony care sa-l inlocuiasca si sa-i duca pretul in jos. Singura sansa ar fi daca Sony vinde multe, optimizeaza costurile si mai lasa de la ei pretul, pentru ca sunt o companie mare si isi permit. Dar nu cred ca se va intampla in urmatoarele 3 luni…

      (Citează)

  5. Si eu tot pe un Touch HD as merge, mai ales ca am avut si posibilitatea de a-l testa pentru cateva zile si pot sa spun ca m-am indragostit de el. Display-ul mare il face ideal pentru a fi folosit ca si GPS (un display de 2.8″ precum cel al Diamond-ului sau Touch Pro-ului mi se pare cam ridicol pe post de sistem de navigatie). Unde mai pui ca s-a si ieftinit (la PDAshop e 485 de euro + tva, sub pretul emag-ului…)? Singurul lucru care nu mi-a placut la HD e faptul ca e magnet de amprente, dar la fel sunt si celelalte doua…se pare ca sunt la moda materialele foarte lucioase si care “atrag” amprentele (din punctul asta de vedere pot spune ca sunt obisnuit deja, ca mai am acasa un notebook din seria Satellite A300 de la Toshiba pe care trebuie sa-l sterg in fiecare zi daca vreau sa nu-mi fie rusine sa ii deschid capacul in public :) ).

    Per ansamblu, pot spune ca sunt de aceeasi parere cu tine Radule, si ca prefer sa astept putin mai mult ca sa se incarce un program in schimbul display-ului generos si al design-ului (chiar e subtire) pe care le are HD-ul…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus