un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La targul de carte

22 Nov 2008  ·

GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

Am avut o idee măreaţă astăzi şi anume să merg la târgul de carte Gaudeamus de la Romexpo. Pe jos. Mă rog, o parte din drum, de la metroul Aviatorilor până la Pavilionul Central. Ploua tare şi am plecat de acasă inclusiv cu mănuşi ca să nu-mi îngheţe mâinile. La una din trecerile de pietoni de la Arcul de Triumf am văzut exact ce vă spuneam aici… eu stăteam la 5 metri depărtare de stradă, ca să nu mă stropească maşinile, dar o femeie s-a dus şi a stat chiar la buza trotuarului, lângă o baltă cât jumătate din stradă. Prima maşină care a trecut a ridicat o cantitate imensă de apă în aer, cam la vreo 3 metri înălţime, de mi-a adus aminte de faleza din Constanța pe timp de furtună. A făcut-o fleaşcă din cap până în picioare, avea săracă şi pe cap o glugă imensă care doar a reținut apă şi i-a pus-o în cap. Puţin după aceea ploaia s-a transformat şi în fulguială pentru câteva minute.

La cât de tare ploua şi cât de frig era mă temeam că nu va fi nimeni la târgul de carte, dar n-a fost aşa. După ce am plătit cei 3,5 lei pe biletul de intrare (pensionarii și studenții au gratis parcă, dar eu sunt între cele două vârste), am descoperit că pavilionul central era plin ochi de oameni, iar editurile ocupaseră toate standurile posibile de pe toate cele 3 niveluri. Multe cărţi bune, cred că oricine găsea ceva de cumpărat, problema este că gasesti prea multe si banii se duc repede. Mi-a plăcut într-un loc că o grămadă de titluri celebre erau la doar 8 lei cartea, pentru variantele în engleză. Erau şi multe albume mişto din cele cu picturi, cu arhitectură, cu istorie sau ghiduri de călătorii, cu fotografii celebre (aş fi luat unul cu fotografii din cele două războaie mondiale, dar erau scumpe rău). Preţurile erau mai bune decât în magazine, reducerile erau de 20% şi chiar 50% în unele cazuri. Mi-am cumpărat Neil Gaiman – American Gods, varianta în engleză, pentru că am auzit numai de bine de ea, şi am luat şi ultimele 5 volume din seria Amber a lui Roger Zelazny, să le adaug la colecţia deja existenta. Şi am plecat şi cu o listă mare de cărţi pe care să le citesc în viitor. Am descoperit-o şi pe Jen şi am mai văzut încă vreo 5 cunoscuţi prin pavilion. Frumos târgul şi parcă mai mare decât în alţi ani, dacă nu sunteţi decişi dacă să mergeţi sau nu eu vă recomand să faceţi un drum mâine, în ultima zi, dar până în prânz pentru că după aceea probabil începe strângerea standurilor.

La întoarcere iar am mers pe jos până la Aviatorilor, dar a fost lejer, nu mai ploua aşa tare şi parcă era şi mai călduţ pe afară.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus