un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Prima ploaie

17 Nov 2008  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Atunci când dă prima ploaie după o perioada mai lungă de vreme uscată, lumea parcă uita tot ce li s-a întâmplat cu alte ocazii. Pietonii stau liniştiţi la marginea trotuarului şi îşi aşteaptă soarta, deşi mi se pare la mintea cocoşului că suma dintre o mare baltă formată pe stradă, la baza trotuarului, adunată cu o maşină către trece cu 50 la oră prin ea are ca rezultat o mare baie pentru pietonii ghinionişti. Toţi văd baltă aceea, dar stau în faţa ei ca mieii la tăiere, nici unul nu anticipează ce se va întâmpla şi nu aşteaptă 2 metri mai în spate, în siguranţă. Nu mai zic că pe seara, când iluminatul public mai mult te încurca şi celelalte faruri te orbesc, în timp ce şoferii văd drumul printr-un parbriz ud, pietonii nu gândesc lucrurile şi din această perspectivă. Ei văd bine prin ploaie, se grăbesc, sar peste bălţi, dar nu se gândesc că poate pe această vreme nu e cea mai bună idee să stea între benzile de pe şosea, să traverseze în fugă şi aiurea, etc.

Asta în prima zi cu ploaie. După ce fac o baie din cauza vreunei bălţi, se calmează. Şi a doua zi pleacă mai bine echipaţi pt aşa vreme şi nu se mai grăbesc. Dar în prima zi parcă le ia cineva minţile. Şi zic astea din ce am observat mergând astă-seară pe jos de la Unirii până acasă, nu din perspectiva de şofer. Pur şi simplu la semafor eu eram singurul care aştepta “verdele” la 2 metri de marginea trotuarului. Când a trecut o maşină şi ceilalţi au fost făcuţi fleaşcă, s-a lăsat cu înjurături, de parcă i-ar fi fost mai uşor şoferului să ocolească bălţile decât pietonilor să stea un metru mai în spate, mai ales că interesul este total al lor.

    2 comentarii

  1. sau pur si simplu s-ar putea rezolva scurgerile pluviale. mai este si varianta incetinirii in dreptul baltilor, posibila oricand, spre deosebire de ocolire. sunt multe aspecte pe care le poti judeca mai just daca esti cand sofer, cand pieton. uite, eu de exemplu, pe timp de ploaie las mai multa libertate pietonului, pentru ca el afectat de ploaie mai urat decat mine.

      (Citează)

  2. Cand mergi in trafic fluent, esti atent la semafoare, la ala din fata, la cei din lateral, la motociclisti, nu cred ca mai are timp cineva si de balti. Pur si simplu un conducator auto nu este “programat” sa observe baltile mici de pe marginea drumului, pentru ca nu il afecteaza si nu ia masuri. Gropile da, baltile nu.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus