un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Quiznos in Romania, ca in Romania

2 Aug 2008  ·

GÂNDURI  ·

20 comentarii

Nu cred că am apucat până acum să scriu despre fast-food-ul Quiznos deschis în mall-ul Băneasa Shopping Center. Este unul de sandvişuri (“sub-uri”), lanţ concurentcu (şi după părerea mea mult mai bun decat) Subway, care încă nu e şi la noi, dar Anglia e plină de ele, de exemplu. Bun… şi s-a deschis în Băneasa acum vreo două luni, am mâncat acolo mai multe sandvişuri (recomand Curcan Ranch & Swiss şi Club Tradiţional şi Porc Cubano; am luat odată şi Pui Teriyaki şi am luat o mare ţeapă, nişte bucăţi mari de pui şi bucăţi mari de ananas şi sos Honey French foarte dulce, nu a fost pe gustul meu). Poţi să-ţi faci şi meniu, cu cartofi şi suc, poţi să iei salate, etc. Zici ce vrei şi îţi prepara pe loc sandvişul, îţi alegi şi ce fel de pâine vrei la el. De câte ori am fost prin Băneasa era coada acolo şi lumea cumpăra.

Am fost pe acolo şi acum câteva zile. Mi s-a părut totul mai scump decât îmi aduceam aminte, chiar prea scump. Şi noroc că aveam o broşură de la ei, luată de la deschiderea de acum două luni. Ştiţi cum în România orice restaurant care are succes şi clienţi începe în timp să fure la cântar, să micşoreze porţiile şi să facă mâncare mai proastă, în loc să ofere mai mult şi mai bine, dacă tot au profit? Quiznos, deşi lanţ străin cu peste 5000 de unităţi deschise în lume, s-a integrat rapid pe piaţa noastră. Să analizăm preţurile.

Un Sub normal (cam 10 cm) era 8 lei, acum este 10,5. Un Sub mare era 11,5 lei, acum e vreo 15-16. Indiferent ce sandviş ai lua şi ce mărime, ai posibilitatea să-ţi iei meniu normal sau mare. Înainte meniul costa în plus 4,5 respectiv 5,5 lei, acum costă 5,5 respectiv 8,5 lei. Practic dacă ţi-e foame şi vrei Sub mare şi meniu mare, înainte dădeai 16 lei, acum dai aproape 25 de lei. Asta la doar două luni de la deschidere, s-o fi scumpit mult mâncarea între timp sau e mai mare foametea de bani.

Oricum, nu zic să nu mâncaţi acolo, eu chiar prefer Quiznos decât restul de KFC, Burger King, McDonald’s şi ce mai e pe acolo şi le ştiu deja. În broşură scrie că vor deschide şi alte locaţii şi că fac şi livrări, idee bună pentru multele firme din partea de sud a oraşului. Dar parcă la noi şi ce vine din afară se adaptează la România, în loc să ne adaptăm noi la o viaţă mai bună.

    20 comentarii

  1. Cele mai bune sanwisuri le gasiti la QuIZnOs ”Mall Baneasa” Adevarul este ca sunt putin scumpe !!! Dar dak mananci un sanwisi mare si un meniu mare te saturi cu siguranta …app toata marfa de la QuiZnOs este adusa din America. Va spun asta petru ca lucrez acolo !Si dak doresti sa lucrezi si u te asteptam la Quiznos !BAFTA!!!! Si pofta buna la sanwisuri :P si inca ceva Mancarea de la AUIZNOS este sanatoasa nu ca cel;e de la mecc sau alte restauorante …..

      (Citează)

  2. foarte buna reclama face Stefan cu scrisul de analfabet… abia astept sa mananc la auiznos, mult mai bine decat la mecccccccc

      (Citează)

  3. A fost bizar in Anglia si Scotia. Acolo e plin de Subway, un lant tot de sandvisuri, prezente cam la orice colt de strada. Am vazut zeci de localuri. Si doar in Edinburgh un singur Quiznos. In alte orase nu. Nu aveau nici cartofi prajiti, iti dadeau chips-uri in locul lor.

    Oricum, daca nu ma insel, de cand am scris acest post, la Quiznos din Baneasa s-a scumpit iar mancarea.

      (Citează)

  4. stiti daca se dau francize pentru Romania? Este cineva din RO master francizat?
    Care sunt costurile?

      (Citează)

  5. buna:) vroiam sa va spun ca Quiznos s-a deschis in mall -ul din vitan:) va asteptam acolo pofta buna:)

      (Citează)

  6. ai dreptate sandra…am trecut si eu zilele trecute…sunt cele mai interesante sandwic-uri…de fapt SUB-URI…in ceea ce priveste raportul calitate-pret! Sincer am fost uimit…sa vad ca sunt unii care iti prepara sandwich-ul “pe loc”…am fost atras ca o sugativa…satul de “semi…preparatele” celorlalti! Te duci acolo…ii spui cu ce vrei sa fie…si ti-l face pe loc…nu stiu exact de cand s-a deschis…dar am observat ca sunt destui care isi hranesc zilnic pantecul de acolo!!! Acum…nu stiu…treceti si voi si vedeti, gusturile nu se discuta:D!

      (Citează)

  7. QUIZNOS MALL VITAN…ma refeream…ca de cel de la Baneasa, a detaliat mult mai bine Radu!!!

      (Citează)

  8. Am vazut ca s-au micsorat preturile, dar tot cam mari sunt. Culmea e ca eu stau la 10 minute de mall-ul Vitan, dar ma duc tot in Feeria.

      (Citează)

  9. umm, mai are idee cineva pe unde s-a mai deschis sau se va deschide.. si cand?
    Baneasa este foarte departe de mine iar Vitan imi este cam peste mana si nu au nici meniurile cu cartofi prajiti si sub-urile cu pork din ce am vazut :(
    I WANT MOOOORE! :D

      (Citează)

  10. Nici in Baneasa nu mai au cartofi prajiti, din ce am vazut. Acelasi lucru se intampla si in strainatate la Quiznos (am gasit unul in Edinburgh) dar mie nu-mi convine sa mananc chips-uri, asa ca… ghinion. Trebuia sa se mai deschida pe la Kogalniceanu parca, dar nu cred ca se grabeste cineva cu criza actuala si vanzarile care banuiesc ca nu sunt imense.

      (Citează)

  11. Trist :|
    Adevarul e ca am fost special la Vitan sa vad un film (de obicei ocolesc filmele la mall daca am alte alternative aka. Cinemapro :P) pentru ca era si Quiznos acolo dar cat am dat o tura prin zona am fost singurul care s-a oprit la ei sa cumpere, in rest toti erau cu Mc/KFC in fata =/

      (Citează)

  12. Are dreptate “qt314″…insa romanul merge la mall…exact ca mielul *(cu capul inainte)…si unde vede ca sunt mai multi “semeni”, acolo da si el buzna! Si sincer…daca am ajuns atat de naivi incat sa alegem o cutie de lapte “repasteurizata” de 7-8 ori, doar pentru ca se numeste ZUZU sau alte marci mediatizate, de care a zis nenea ala de la tv ca e buuun, in defavoarea unei sticle de lapte produsa de la vacutza bunicii si asta doar pentru ca se gaseste in supermarketuri imense gen “Carrefoura” nu inteleg nedumerirea voastra! Asa suntem noi…mult mai comozi…ca doar na…e CRIZA, nuh???

      (Citează)

  13. Ahh…uite ce m-am gandit…si asta fara sa am vreo legatura cu firma respectiva sau cu conducerea acesteia*(probabil ca sunt tot turci…deci nu stiu cum m-as putea intelege :))). Ce ziceti…ca in week-endul acesta sa dam zvon in tara si sa ii “rupem” pe cei de la MC sau KFC: sa mergem toti si SA MANCAM DE LA QUIZNOS…si atunci, sa vedem daca “spiritul de turma”, isi spune cuvantul;) Deci, toti care mergeti in weekend la mall-ul din Vitan, cu prieteni, familie, pisica si catelul…mancati doar de la QUIZNOS!!!

      (Citează)

  14. Mananci unde cunosti si unde meniul e relativ simplu. La Quiznos sunt o gramada de sandvisuri si mai nou am vazut ca au modificat posterele pe care e scris meniul si nu mai scrie ce contine fiecare sub. Asa ca nu ma mir ca tot aripioare si Big Mac baga lumea.

      (Citează)

  15. wtf cica e inchis Quiznos din Vitan, stie cineva ceva?
    A fost prietena p’acolo si era doar firma si un semn pe care scria “coming soon” :O

      (Citează)

  16. QUIZNOS SUB VITAN…INCHIS!!!

      (Citează)

  17. Bine bine, dar de ce? Se mai deschide? In afara de ala din Baneasa mai e vreunu sau se mai deschide curand?
    i’m sick of kfc/mcd/gregory/spring/etc.

      (Citează)

  18. Quiznos will open in future in street locations not Malls, Quiznos Baneasa will close also, so for Quiznos lovers don’t panic!
    Anyone interested in Franhise?

      (Citează)

  19. Sunt interesat.
    Multumesc.

      (Citează)

  20. Quiznos se va deschide in curand(max 2 sapt) in piata kogalniceanu va fi o nebunie!!!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus