un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O plimbare prin Oxford

1 Aug 2008  ·

GÂNDURI, TURISM  ·

3 comentarii

Această zi a excursiei a fost frumoasă, plecând dimineaţa din Londra şi vizitând Oxford, Stratford şi castelul Warwick, iar seară am dormit excelent la Haydock lângă Liverpool. Vroiam să scriu despre Oxford că nu prea m-a impresionat şi mă aşteptam la mai multe de acolo, dar acum când m-am uitat pe fotografii şi am ales pe care să le urc pe Flickr am rămas uimit de câte poze bune am făcut şi mai ales de ce clădiri frumoase am văzut pe acolo. Poate am mers eu prea în grabă şi nu mi-am lăsat timp pentru a fi impresionat de oraş chiar la faţa locului. De asemenea, deşi îmi aduc aminte pe unde am fost şi ce am văzut, nu am reţinut multe denumiri. Cel mai bine ar fi să vă uitaţi direct la poze şi să vă formaţi o opinie, iar dacă sunteţi prin zonă opriţi pentru 3-4 ore şi în Oxford, plimbaţi-vă pe la colegii, beţi o cafea la o terasă cu vedere spre ele şi continuaţi-vă drumul spre alte destinaţii sau întorceţi-vă în Londra.

IMG_2650

Am parcat lângă Ashmolean Museum şi am luat-o la picior. Cam de acolo începe o stradă lungă, pietonală pe o porţiune destul de întinsă şi are cafenele şi magazine de-a lungul clădirilor. Apoi se ajunge la unul dintre colegii şi cel mai frumos, după părerea mea. Se trece prin faţa lui şi se face stânga pentru a-l vedea din lateral. Pe acolo se intră de fapt în domeniile acelui colegiu, se trece pe lângă faţada laterală, pe lângă un teren imens unde nişte copii jucau cricket şi se iese prin altă parte. Aici mi-a plăcut cel mai mult. Era aerul foarte curat, nu se auzeau zgomote de maşini, ba chiar am ajuns la o zonă cu copaci şi un mic lac pe care se plimbau două bărci şi deranjau un grup de cinstite rațe şi gâşte din somnul de dimineaţă. Şi am tot mers pe acolo, am trecut pe lângă alte clădiri, până când am ajuns într-o altă arteră circulată (când zic arteră mă refer că avea 2 benzi pe sens şi circula cam o maşină la 5 secunde). De-o parte şi de alta erau numai clădiri marfă, unii făceau un film, lumea se plimba în sus şi în jus, iar studenţi nu am văzut deoarece erau de mult în vacanţă. La un moment dat am cotit dreapta printr-o arcadă făcută într-un zid, iar pe acolo am ajuns la o clădire rotundă, unde este biblioteca, la o biserică şi la alte colegii. Undeva în zonă am văzut şi o replică a Punţii Suspinelor din Veneţia.

IMG_2677

Am ajuns la câteva magazine de suveniruri şi am profitat de ocazie ca să-mi iau ceea ce căutăm de mult, anume un hanorac cu Oxford şi toată sigla pe piept, cu glugă şi buzunare la burtă. Mai am unul asemănător din Amsterdam şi îl purtam destul de des. Tot din Oxford mi-am luat şi o cană foarte mişto, deşi nu prea am când să o folosesc, dar îmi place să mă uit la ea.


Created with Admarket’s flickrSLiDR.

Ideal e să vă uitaţi la setul de fotografii de pe Flickr şi să vă faceţi singuri o opinie. Dacă ar fi să stau în Londra aş căuta să fac o excursie de o zi pe la Oxford şi pe la Cambridge, care e în apropiere, şi aş opri un pic în Oxford dacă aş fi în drum spre altă destinaţie. Mi-ar fi plăcut să fiu student acolo, deşi nu cred că au Electronică şi deci sunt cam varză. Mi-a placut aerul curat și liniștea din oras și mi-a placut aspectul de zonă veche. Cred ca era foarte frumos pe la începutul secolului, când încă nu apăruseră atâtea mașini care să strice peisajul. Urmăriţi tag-ul Anglia pentru alte posturi despre excursie.

    3 comentarii

  1. ce dragut povestesti! de abia astept sa ajung la Londra, cel mai probabil la anul :D

      (Citează)

  2. Ma bucur ca-ti place. Am scris si despre Spania, Portugalia si Slovenia cu alte ocazii, desi intr-un stil putin diferit.

      (Citează)

  3. mie imi place stilul cu muuuuulte detalii :) o sa citesc ce ai scris despre Spania, Portugalia, de abia astept!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus