un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Diamond prin Vodafone si conectarea la net

21 Aug 2008  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Mă uitam pe oferta Vodafone pentru HTC Diamond şi abonamentele noi pe care le oferă pentru a contra-ataca lansarea iPhone-ului 3G de către Orange. Toate abonamentele pentru Diamond includ internet nelimitat pe site-urile din Vodafone Live şi limitat la 500 MB/lună transfer pe alte site-uri. Problema e modul de acces la internet.

M-am interesat acum vreo lună de extraopţiunea “Internet pentru mobil” la 4,76 euro/lună. Este la fel, nelimitat pe Vodafone Live şi 500 MB în rest. E însă o ofertă cu steluţe şi complicaţiile nu mi le-a explicat decât abia operatorul de la Internet şi Date de care am dat prin Serviciul Clienţi. Pe scurt, trebuie să te conectezi cu telefonul la portalul Vodafone Live şi de acolo ieşi pe net. Cică au ei un browser făcut pe portal, care ia paginile pt tine şi apoi ţi le transferă în telefon, iar pe messenger tot aşa intri, mergând cu acel browser pe Yahoo, de ex. Traficul era permis doar pe portul 80.

Pentru Diamond, din câte cred eu, asta înseamnă că tab-ul meteo nu va funcţiona. Acel tab îşi ia informaţiile direct de pe accuweather.com, nu ştie să se conecteze întâi la Live ca la un BBS din vechime. Similar nu se va putea utiliza un client de Windows Mobile pentru Yahoo Messenger, precum Slick, sau Yahoo Go, sau să se facă download la datele ce ajută la stabilirea mai rapidă a poziţiei GPS cu utilitarul inclus şi nici orice altă aplicaţie care are nevoie de acces direct la Internet. Nu veţi putea utiliza telefonul nici ca modem pentru un calculator conectat la el.

Dacă vorbesc prostii să mă corecteze cineva, nu vreau să fac publicitate negativă Vodafone-ului când nu este cazul. Dar eu la aceste concluzii am ajuns vorbind cu operatorii lor şi citind ce scrie pe site. Dacă vrei acces direct la Internet aveţi nevoie de unul din pachetele Mobile Internet şi s-ar putea să meargă şi cele din Mobile Connect. Documentaţi-vă bine înainte să cumpăraţi ceva.

    8 comentarii

  1. Chiar iti zisesem asta mai demult, cand vorbeai de acest abonament. Spuneam ca e o porcarie de oferta numai pentru cei ce nu folosesc telefonul la maxim. Problema la mine era ca nu puteam primi e-mail direct in clientul telefonului, un K850i. Culmea, am reusit sa ma conectez la Internet pe PC prin telefon, folosind cablul USB si aplicatia PC Suite de la SE. Deci nu cu dial-up clasic de Windows. Scosesem cablul de Internet din PC. Vodafone au zis ca nu are cum, dar s-a putut atunci.

    Toate aplicatiile Java care aveau nevoie de Internet au mers fara probleme, inclusiv Opera Mini, fara sa am nevoie de Live in vreun fel. Sau nu am sesizat eu daca se conecta intai la Live. Deci e posibil sa mearga vremea.

    Asta era in primele zile de la lansarea ofertei, poate acum au restrictionat mai tare.Nu stiu. Eu am abandonat oferta si am trecut pe 25MB de Internet adevarat pe luna pt 4 euro. Deocamdata e suficient.

      (Citează)

  2. mi-am luat azi diamond si abonament pt el – merge tabul cu weather, merge aplicatia de quick gps (adica isi face refpresh de pe net), numai ca pe abonamenul meu (11,5 euro fara tva) are 100M trafic inclus, nu 500 cum zici tu acolo. Si e limitat si in live, undeva pe la 500M – bine, nu stiu cat naiba trafic sa faci acolo sa consumi juma de giga, dar totusi … e limitat.

      (Citează)

  3. parerea mea e ca merita oferta, mult mai buna decat cea orange+iphone

      (Citează)

  4. Din ce vad eu acum pe site-ul Vodafone, la “Oferta date” apare extraoptiunea “Mobile Internet” (la cel mai ieftin abonament), iar la celelalte apare in oferta atat “Mobile Internet” (cu trafic in functie de abonament, cuprins intre 100 si 500 MB), cat si “Internet pe mobil”, cu acea redirectionare prin Vodafone Live…deci e ok.

    @Melk: uite de-asta consider eu Sony-Ericsson ca fiind cele mai bune telefoane. Am avut si eu un K310 mai demult si la fel: imi mergeau majoritatea aplicatiilor Java care cereau conexiune la Internet, prin Vodafone Live, lucru care nu se intampla pe niciun alt telefon. Acum am tot un SE (V630i), dar nu am mai incercat profilul de Live, pentru ca folosesc Mobile Internet (abo. de 10 MB si 2 euro), care imi ajunge pt cat am nevoie de internet pe mobil intr-o luna de zile (adica aplicatia de la Gmail, Opera Mini si ShMessenger).

    Referitor la Diamond, mie mi se pare destul de tentanta oferta ce vine cu abonamentul cel mai ieftin, de 13.68 euro cu tot cu TVA. Ajungi astfel sa dai cam 880 de lei pe telefon, si nu o sa fi nevoit sa ceri o marire de leafa peste un an ca sa poti sa-ti platesti in continuare abonamentul la Vodafone…

    Later edit: sper sa nu se supere Radu pentru reclama “subtila”, dar daca aveti nevoie de accesorii de calitate pentru Touch Diamond, gasiti aici tot ce va intereseaza.

      (Citează)

  5. CTI97, inteleg ca ai ab. Multiplu 50. Da-ne mai multe detalii, ce viteza ai prins (mergi pe iphonespeedtest.com din telefon si fa un test acolo), cum te conectezi la Live, cum stii ca esti pe portalul lor, etc. Instaleaza Slick http://www.lonelycatgames.com/?app=slick care mi se pare cel mai bun pt Yahoo si zi-ne daca merge bine si e totul ok. Banuiesc ca astfel de informatii sunt foarte importante pentru multa lume.

      (Citează)

  6. Radule tata aflai asa de usor daca stateai pe cg ca s`a dezbatut si redezbatut problema asta. Dar hai ca ne cunoastem si iti zic eu. Am nokia e51 si pe 3.5g conectact la pc si pe speedtest.com si cu vodafone live (care btw este vodafone live nu mobile internet – sunt 2 chestii total diferite) am scos cam 450 kilobits = 56.25 kilobytes. Ceea ce este mai mult decat oke pentru internet pe telefon.

    Pe iphonespeedtest din opera mini (momentan singura varianta de symbian opera mobile nu suporta e51 ??!?!) imi zice 1725kbps iar pe browserul telefonului 2003.6kbps deci oarecum tind sa cred ca nu este cel mai bun test ever.

    La mobile internet ai toate porturile deschise (dar dai si 2 euro pe 10mb) iar la vodafone live ai doar 80 si 8080 (nu pot sa confirm a doua valoare).

    Neavand telefon compatibil live (e blackbarry dar nu live :)) ) nu vad portalul live dar nici nu sunt redirectionat cand ma conectez la net spre el. Oricum poti sa editezi profilul trimis de vodafone si sa editeze start page`ul … deci asta cu redirectu e pentru copii atehnici.

    Orice aplicatie fie ca e java sau sisx care vrea sa se conecteze la net prin porturile alea 2 merge fara cea mai mica problema …daca vrea alte porturi ai cam imbulinat`o.

    Cam asta e … va stau la dispoztie cu tot felul de intrebari legate de vodafone live … ca totusi am de 3-4 luni extraoptiunea asta.

    Alta chestie cute e ca traficul neconsumat din cei 500mb se raporteaza. Eu personal folosesc cam 150-200mb/luna si din cauza asta fac compromisul cu portul 80 ca altfel m`ar seca nitel mobile internetul.

      (Citează)

  7. Saur’mana pt info! E naspa treaba cu porturile. Slick de ex nu stiu ce porturi foloseste, sau alt client de yahoo pentru windows mobile. E posibil sa nu fie toate pe 80. De asemenea, Remote Desktop nu stiu ce foloseste. HTTPS-ul e pe 443 in default. Cred ca trebuie sa pun mana pe un PDA si sa activez optiunea aia de 4,76 euro care e prin windows live pt o luna, sa vad cum se comporta. Pana acum aveam 10 MB la 2 euro.

      (Citează)

  8. Buna ziua, sper ca nu am postat in sectiunea gresita dar as vrea
    sa postez despre un site care se promoveaza prin spam, acesta este Spammeri – atelierultau.ro.

    Acestia folosesc tot felul de programe ca sa posteze pe diferite site-uri, prin
    acesta post vreau doar sa avertizez lumea sa nu cumpere produse de la ei pentru
    ca ofera servicii de 2 lei.

    Pentru a vedea posturile facute de Acestia cautati unelte2012 pe google si
    o sa vedeti tot felul de reclamatii.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus