un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noul iPhone vine luni

7 Jun 2008  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

Spune-ți părerea

9 iunie înseamnă pentru majoritatea dintre noi ziua în care România joacă împotriva Franţei la Euro 2008, dar tot atunci se va anunţa şi a doua generaţie de iPhone, la o conferinţă Apple în San Francisco. Deşi zvonurile au fost multe şi variate, se pare că în mod cert noul iPhone va avea 3G prin HSDPA şi va avea şi AGPS. Din analiza unui firmware pt acest viitor model cei de la Engadget trag şi nişte concluzii precum chip-urile utilizate, dar cel mai bizar este lipsa unui chip de GPS dedicat, din câte îmi dau seama. Teoretic sistemul Assisted-GPS se bazează pe corecţii trimise în mod constant de către reţeaua de telefonie, în funcţie şi de puterea semnalului telefonic faţă de antenele din zona de acoperire. Poate va merge bine în America, dar la noi în România nu cred că există o mapare bună a antenelor de comunicaţie sau servere de asistare GPS şi aş fi preferat un receiver GPS clasic.

O scurtă listă făcută de mine cu ce ar trebui să rezolve Apple în a doua generaţie de mobile iPhone pt a le aduce măcar la un nivel competitiv cu terminalele mult mai avansate (şi care vor fi disponibile la preţuri mai bune), precum HTC Touch Diamond (un video aici cu interfaţa, pare mult mai şmecheră decât la Touch Cruise), HTC Touch Pro, Eten X800 sau M800 sau Sony Xperia X1:

  • să aibă copy-paste prin meniuri;
  • să permită transferul de fişiere prin Bluetooth cu alte telefoane sau cu computerul;
  • să poţi pune orice sunet ca ringtone, nu să trebuiască să le cumperi;
  • să îl poţi conecta pe USB pt sincronizare şi transfer de fişiere cu un calculator, că iTunes mă seacă;
  • să poţi instala orice pe el, nu să trebuiască hackuit, spart, decodat, etc;
  • să aibă un GPS bun şi să poate rula iGO (asta ţine de cei care fac iGO, sper să lucreze la o versiune pt
    Mac OS X).

Altfel degeaba arată bine şi e la modă, mie chiar îmi trebuie cele scrise mai sus şi le folosesc zilnic, nu cer nimic doar de dragul de a face o listă.

Că tot ziceam de chip-uri, citeam recent pe CNN despre unul din fondatorii Broadcom (companie care face chip-uri pentru telefoane mobile şi cam orice altceva ce ţine de comunicaţii de orice fel) care a fost acuzat printre altele că a pus drogul Ecstasy în băuturile unor parteneri de afaceri sau colaboratori, că avea o rezervă de droguri şi în general că era un mare bulangiu. Astea se adauga unor acuze mai vechi privind conspiraţii, şantaj, manevre cu acţiunile şi din astea. Grea viaţa de CEO miliardar.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus