un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Prin gradina botanica

23 Mar 2008  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Astăzi după o plimbare prin Grădina Botanică am observat următoarele:

– piaţa de DSLR-uri cred că este foarte mare la noi, pentru că toată lumea are câte unul. Cred că am văzut vreo 4-5 camere point-and-shoot şi vreo 50 de DSLR-uri în mână la diverşi alţi cetăţeni;
– dădeai 3 ture de parc până să găseşti o bancă liberă, aşa multă lume era;
– toată lumea e atrasă de raţele de pe lac;
– intrarea costă 5 lei;
– este destul de curat şi îngrijit înăuntru, şi încă nu au apărut florile ca să fie şi mai frumos;
– era un copac frumos înflorit şi toată lumea făcea fotografii acolo. Era mereu cam ca în imaginea de mai jos, cu un copac stând degeaba, simţindu-se mult mai popular decât ceilalţi arbori, şi vreo 5 oameni făcând fotografii în jurul său.

    8 comentarii

  1. Pai stii cum e romanu’… vrea tot timpul ca lucrurile lui sa fie cele mai bune, cele mai mari, cele mai tari. Nu conteaza ca nu le foloseste la capacitate maxima. Cum erau aia cu camerele, probabil pentru majoritatea o camera simpla ar fi fost mai mult decat suficienta, dar nah, cum se mai lauda apoi? Am si vazut unul dinasta, avea o camera semiprofi, dar nu stia s-o seteze, asa ca pozele lui ieseau oribil, ar fi obtinut poze mult mai bune cu o camera simpla, setata pe auto. Dar apoi nu se mai putea lauda ca are o scula semiprofi.

      (Citează)

  2. stefan tuchila

    23/03/2008 la 3:50 PM

    dslr-ul legat la gat este un semn de prosperitate. nu conteaza ca il iei cu obiectivul de kit si numai pe ala il tii (majoritatea nu stiu ca se scoate, i-am aratat cuiva, mi-a zis ca i-am stricat aparatul). nu conteaza ca il tin pe auto si fac poze cu flashu la obiecte aflate la 200m. cu cat marca este mai mare scrisa pe el, cu atat mai bine. si asa se vand toate eos400/450,etc. oricum, daca nu ar fi fraierii sa dea banii pe plasticarii nu ar mai avea bani sa produca 5d-ul sau 1d. asta e.

    noroc ca mai sunt oameni care fac fotografie, desi aia cred ca sunt 1% din piata :)

      (Citează)

  3. Acum daca vazuram niste dslr-uri in gradina botanica nu inseamna neaparat ca tot romanul isi ia dslr si nu stie sa il foloseasca. S-ar putea ca oamenii cu dslr-uri sa se intrebe unde sa se duca sa faca poze duminica pe o lumina asa frumoasa. Undeva unde poate se si cer bani la intrare ca sa nu intre (sa zicem) aia care asculta manele la telefonul mobil ca prin celelalte parcuri. Am fost si eu acolo cu dslr-ul si am vazut si pe altii cu dslr-urile lor dar nu m-am gandit nici o clipa ca eu as fi mai bun decat ei. chiar? tu ai facut poze cu dslr?

      (Citează)

  4. stefan tuchila

    24/03/2008 la 4:30 AM

    nu e “a” mai bun decat “b”. problema este cand se cumpara sute, mii de dslr-uri de catre oameni care nu au nici o treaba cu ele, doar sa le tina la gat. si sa plimbe cu ele. pentru majoritatea diferenta intre a “face poze” cu dslr si cu un compact este nula, rezultatele identice. marimea conteaza.

    fenomenul nu e romansesc, este universal, l-am vazut peste tot pe unde am fost. in plus, dupa cum am spus mai sus, e foarte bine, astfel nu mi-as permite aparatul si obiectivele de care am nevoie

      (Citează)

  5. Printfluke, nu e chiar cum zici tu. Romanul mediu e laudaros din fire, el trebuie sa aibe cea mai tare masina de pe strada, el moare daca vecinul lui are o casa mai mare sau ceva mai bun. Din cauza asa vezi oameni cu salariu de 200 de euro care au rate lunare de 100 de euro. Pentru un TV LCD, pentru o masina mai noua, un telefon scump, sau pentru mai stiu eu ce. Acelasi lucru se aplica si la aparatele foto. Ion o sa mearga intr-un magazin si o sa cumpere cel mai performant aparat ce si-l permite (chiar daca strange cureaua o luna) cu toate ca nu stie sa-l foloseasca si nici nu e pasionat de fotografie. Il cumpara sa vada lumea ca-si permite.

      (Citează)

  6. In principiu cei care aveau astfel de aparate pareau ca stiu sa le utilizeze. Si am vazut si tot felul de mosi si babe cu DSLR-uri in mana. Doar ca nu prea era cazul. Pentru o poza facuta langa un pom, nu te ajuta cu nimic un astfel de aparat fata de unul normal.

      (Citează)

  7. Mi se pare un pic nepotrivit ca cineva care vrea sa se umfle in pene ca are bani sa se afiseze cu un mare slr, in special in Romania. La noi valorile sunt un pic altele, in functie de grupul la care aspira fiecare: mertzan, audi, laptop (care este mult mai la indemana si te rasplateste mai mult pentru investitie :P ), telefoane mobile fitzoase, nu un aparat mare si greu cu care sa iti fie dificil sa faci poze (clar mai dificil decat cu un compact). Dintre cei pe care ii stiu si si-au cumparat aparate sa traga si ei o amintire, nici unul nu si-a luat dslr, nici macar nu a avut de gand. Cei pe care ii cunosc si au dslr, in proportie de 90% sunt pasionati de fotografie si nu de aparat in sine.
    Intr-adevar Romanul, obisnuit cu viata grea, strange bani si “investeste” in top of the line, sa fie el sigur ca e bun si nu a dat banii degeaba – de unde si expresia “suntem prea saraci sa cumparam lucruri ieftine”

      (Citează)

  8. Si mie mi se pare nepotrivit, dar cam asa se umfla romanul in pene. Cu ce-i mai scump si mai performant. Si multi fac asa, incepand cu Becali care-si conduce singur Maybach-ul si terminand cu vanzatorul din aprozar ce-si cumpara mobil ce costa salariul lui pe 5 luni.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus