un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Procesoare pe 45 nm

5 Feb 2008  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Am văzut acum în oferta ShopIT că au băgat procesoare Intel din cele noi, pe 45 de nanometri. Alea pe nucleu “Penys” sau cum îi zice, de se agitau site-urile de gadgets. Ce m-a mirat este preţul normal. De ex un E8200 costă cât un E6550 de care am eu, dar rulează la 300 MHz mai mult şi are cache L2 de 6 MB în loc de 4 MB. Un E8400 costă 632 de lei (cât un E6750) dar rulează la 3 GHz şi are şi cache-ul mărit. Plus că sunt pe 45 nm ceea ce înseamnă consum mai mic şi motiv să te dai mare la LAN party. Aveam impresia că vor veni mult mai scumpe, după cât s-au chinuit cu procesul de fabricaţie.

    4 comentarii

  1. Mi-ar fi placut mai mult sa iefteneasca pretul la procurile vechi.
    Pricum sunt greu de gasit, ca s-au adus putine si s-au dat repede.

      (Citează)

  2. Si eu am un E6750 si nu pot sa ma plang de el ..

      (Citează)

  3. Sunt de pe 10-12 ianuarie procesoarele astea pe shopit.ro
    Nu acestea sunt procesoarele Penryn. Acelea inca nu au aparut

      (Citează)

  4. Greseala mea, m-am uitat acum si acestea sunt pe nucleu Wolfdale. Sunt curios daca placa mea de baza le-ar suporta. Oricum, la pret le cam scot pe cele din seria E6000 din optiunile clientilor.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus