un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mi-a dat RDS-ul si telefon mobil

13 Jan 2008  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

Scriam acum ceva vreme că unii abonaţi RDS au primit pe gratis şi telefon mobil în noua reţea Digi.Mobil bazată pe 3G, de la RDS. Azi mi-au dat şi mie.

Mai ciudat e că mi-au dat 3 mobile. Am 3 abonamente RDS.Ţel şi mi-au dat câte un mobil pt fiecare. Culmea e ca şi alea 3 abonamente fixe mi se păreau oricum cam multe. Cu aceste 3 mobile proaspăt primite, există acum nu mai puţin de 13 telefoane la mine în casă, pe 11 numere diferite.

Anyway, telefonul e un Huawei U1220s. Nu are camera foto şi cred că nici card de memorie, dar am înţeles că alea s-au terminat de mult. Oricum, e un terminal chiar simpatic, mic, subţire, cu ecran frumos… încep chinezii să fie chiar pricepuţi la telefoane mobile.

Tariful, dacă nu mă înşel, este de 8 eurocenţi/minut de pe Digi.Mobil pe Vodafone şi Orange, de 2 cenţi pe alt număr Digi.Mobil, şi de 1 cent pe reţelele fixe de telefonie de la noi din ţară. Prin comparaţie, de pe telefonul meu Vodafone plătesc 11 eurocenţi ca să sun tot pe Vodafone, iar în alte reţele mai mult. Aşa stând lucrurile, aş trece oricând la Digi.Mobil dacă nu ar fi două mari dezavantaje: 1) încă nu are toată lumea, şi 2) acoperirea este totuşi limitată, funcţionând doar acolo unde este instalată reţea 3G de la RDS (probabil că în Bucureşti e peste tot, dar va mai trece ceva timp până când va fi în toată ţara). Oricum, aceste probleme le-a avut şi RDS.Tel la începuturile lui, şi s-au rezolvat în timp, aşa că şi telefonia mobila RDS va deveni mult mai rentabilă peste ceva vreme, mai ales pentru firme. Sper că Vodafone şi Orange să acţioneze în consecinţă şi să reducă tarifele nejustificat de mari pe care le au, comparativ cu Digi.Mobil. Site-ul neoficial Digi.Mobil e în continuare bun pt alte informaţii.

    3 comentarii

  1. Eu am prins cu camera foto si card, iar primii de tot au prins si cu bluetooth si java parca. In curand o sa ajunga la Samsung a75 sau ceva de genul.

      (Citează)

  2. poate asa o sa ajungi pe pagina mea, unde s-a terminat teava cu comentarii pe subiectul asta

      (Citează)

  3. Citesc feedul :P Oricum am impresia ca in Oradea alta a fost strategia de marketing pt Digi.Mobil. Trebuie sa-l rugam pe Linux sa ne zica ceva interesant din interior, ca el ii stie mai bine.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus