un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Scientologia

9 Dec 2007  ·

Uncategorized  ·

4 comentarii

Tot auzeam de Tom Cruise şi Scientologie şi ce alte celebrităţi au intrat în acest cult. Nu prea ştiam exact despre ce e vorba, iar după nume credeam că e vreo “religie” combinată mai mult cu date ştiinţifice, etc. Mai pentru ingineri aşa. Wrong!

Am citit azi pe Wikipedia articolul despre Scientology, deşi n-am avut răbdare la tot. Începutul e bun. Cel care a inventat treaba asta, L. Ron Hubbard, a scris o grămadă despre acest subiect, deşi scrierile sale nu sunt toate publice, ci disponibile doar membrilor cultului. Din ce scrie pe Wikipedia, nu părea ceva prea bizar, începând cu afirmaţii destul de clasice precum “omul este o fiinţă spirituală a cărei existenţă se întinde pe mai mult de o viaţă, şi care posedă abilităţi dincolo de cele considerate normale de către oameni”. Chestii din astea la care sperăm cu toţii. Până am dat de Xenu.

Cei care dau o groază de bani lui Hubbard şi bisericii lui au acces la niveluri superioare ale cunoaşterii, 8 la număr. La unul din ele se vorbeşte despre Xenu. Xenu era conducătorul Confederaţiei Galactice, iar acum 75 de milioane de ani, fiind cât pe ce să fie înlăturat de la putere, a luat miliarde de fiinţe de pe cele 76 de planete ale Confederaţiei şi le-a adus pe Pământ, le-a aterizat pe lângă vulcani şi apoi i-a omorât pe toţi cu bombe atomice (de ce lângă vulcani, nu se explică). Un fel de Hitler din Star Trek. Problema e că aceste fiinţe n-au murit de tot, ci au devenit energie care acum se acumulează în jurul nostru, şi ne cauzează tot felul de probleme şi rele (bănuiesc că boli, ghinion, impotenţă, 2 girls 1 cup, conduc fabricile de ţigări, din astea). Really! În asta cred Tom Cruise şi o grămadă alţii. Ar trebui să le dea cineva două palme de genul “snap out of it!”, dar deh… libertatea religiilor.

Cred că are dreptate un prieten de-al meu când spune că unii oameni şi-au dat seama că nu pot obţine ceea ce vor prin mijloace normale, dar au şanse mai mari prin scorneli bizare. De ex Hubbard poate nu se îmbogăţea din cărţile SF scrise, şi s-a decis să le pună într-o nouă perspectivă. Un caz şi mai clar este Guru Bivolaru: cred că şi-a dat seama că fiind urât cu spume, nu va avea deloc succes la femei. Dar prezentându-se sub forma unui înţelept, învăţându-şi adepţii despre chestiuni pe care noi muritorii de rând nu le puteam percepe singuri, alta a fost situaţia. Probabil astfel a avut mai multe femei decât am eu cititori pe blog. Doar am văzut cu toţii filmele în care femei goale îngenuncheau la picioarele lui.

    4 comentarii

  1. sa vezi episodul din south park despre scientologie, cu Xenu, xena, e criminal!

    “trapped in the closet”, seria 9 sau 10 nu mai stiu

      (Citează)

  2. Tom Cruise o sa bage $10mil in construirea unui buncar pentru a se pregati pentru venirea lui Xenu, care va distruge omenirea (in afara de el, ca el va fi in siguranta in buncarul lui, doh!). This shit is serious, man, Xenu is coming!

      (Citează)

  3. …doar am vazut cu totii filmele….
    Am vazut cu totii doar ca Radu are probleme psihice si obsesii sexuale grave (vede peste tot numai penisuri http://nwradu.blogspot.com/2007/12/campania-mereu-aproape.html)

      (Citează)

  4. Secventele cu Guru erau la stiri ma…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus