un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

A facut ceva bun si Ceausescu

6 Dec 2007  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Numărul maşinilor din Bucureşti a crescut de mai mult de 10 ori, de la Revoluţie şi până astăzi. Deşi în acele vremuri lumea nu avea nici unde ieşi, nici unde merge, şi nici mari cumpărături nu se făceau, ca să fii toată ziua prin oraş, Ceauşescu, după părerea mea, a făcut două lucruri bune. De fapt nu el, că sunt sigur că nu era capabil să gândească prea adânc, aşa că îi felicit pe cei care au avut ideile şi au convins pe cine trebuie să le şi realizeze.

În primul rând este vorba de metrou. Gândiţi-vă cum ar fi fost azi oraşul, dacă nu era metroul care să care sute de mii de oameni zilnic. Nu s-ar mai fi mişcat nimic în oraş dacă ar fi trebuit ca cei fără maşini să se bizuie pe RATB. Al doilea lucru, Pasajul Unirii. Îmi aduc aminte, ca prin ceaţă, când a fost inaugurat. Pe vremea aceea abia erau maşini, şi nu aveai nici unde merge cu ele, dar cineva şi-a dat seama că în viitor acest lucru se poate schimba şi că un pasaj subteran ar fi foarte bun. Cum ar fi fost acum traficul pe la Unirii şi Universitate, fără pasajul auto prin care să treci pe sub toată zona, nu vreau să mă gândesc.

    12 comentarii

  1. eu am vazut ieri cum e sa faci o ora de la un capat la altul al pasajului… so totally not fun.

      (Citează)

  2. Mda.
    Ceausescu “a facut” cartierele de dormitoare tip chibrit, cu aleile destepte de ai 10 locuri de parcare la 40 de apartamente pe o scara de bloc. Tot el o fi facut infrastructura dezastru pe care o avem (vezi soaseaua de centura).
    Probabil ca se baza pe faptul ca se sta 1-2 ani la coada la o Dacie si nu or sa fie niciodata prea multe masini in Bucuresti.

      (Citează)

  3. *eu am vazut parcuri darmate si acolo aruncate niste blocuri turn facute din bucati de rigips ieftin.
    *am vazut autostrada Buc-Pitesti asfaltata, reasfaltata, refacuta, reintregita, reparata, re re re re ….si stii ce …TOT PROASTA E!!!
    IPO grow up!
    daca vrei sa-i gasesti cusur lui Ceausescu … iti propun sa mai incerci o data!!!

    PS: sper ca esti unul din cei fericiti care nu a astepta prea mult la coada atunci cand ti ai facut credit sa ti iei Logan (made in France by the way)

    Sa traim INTENS!

      (Citează)

  4. Aaah ce bine e sa NU stai in capitala.

      (Citează)

  5. pana una alta e unul din cele 3 orase din romania. in sensul de oras adevarat, nu sat evoluat.
    singurul lucru bun pe care l-a facut ceausescu a fost sa moara. as vrea sa ii vad pe toti care il regreta traind prin anii 80 in romania.

      (Citează)

  6. @unuzero: tu esti ala cu vata in urecgi care canta anual la Ghencea?
    banuiesc ca ai varsta corecta pentru ideile de genul asta… sau tie nu ti-a fost frig si nu te-au durut picioarele cand ai fost la supermarket in toamna lui 88?…

      (Citează)

  7. partidul1@yahoo.it

    09/12/2007 la 9:25 AM

    mai incapabililor,de CEAUSESCU sa vorbiti ca de un sfint,nu se compara cu jegurile de presedinti pe care ia avut sau ii are Romania,PE UNDE STAI ,PE CE CALCI ,UNDE DORMI ,TOTUL ESTE FACUT DE PE VREMEA CIND SE MUNCEA DE CEI BATRINI.Odraslele tinute in puf de parinti cind lea venit vremea sa munceasca se dadeau Intelectuali. Mai dela intelectuali nu se poate minca piine ,din produsul munci ati fost hraniti toti ,pe vremea lui Ceausescu nu mincai reziduri occidentale cu EEEEURII CARE DUC LA DEBILITATE MINTALA DUPA 10 ANI DE CONSUM.Pe vremea lui Ceausescu ai parte azi de casa unde stai ca dupa basesti iliesti constantinesti stateai mult si bine in bordei ca astas profitorii realizarilor batrinilor care azi mor de foame cu o pensie de mizerie de 40 de ori mai mica decit salariul lui basescu care in intelegere cu guvernul si parlamentarii au topit tara fac cearta disimulata sa distraga atentia poporului dela situatia jalnica pe care acesti incapabili hoti au adus tara,dupa teatrul politic merg si rid la golden bltitz,prosti mai sinteti !!!!tot ce sa nascut dupa 1990 au devenit MAMELUCI

      (Citează)

  8. radu, moderam?

      (Citează)

  9. Nu am ce ca nu e forum cu optiunile de acolo. Pana la urma nu conteaza… sunt multi oameni de aceeasi parere cu partidul1. Nu sunt printre ei, parerea mea fiind ca sistemul comunist si-a demonstrat singur slabiciunile in Romania, Rusia si toate celelalte tari. Metoda asta cu “fiecare primea casa, fiecare primea loc de munca” a dus la falimentul tarilor. S-au construit de toate, dar nu se gandea nimeni de unde vin bani in continuare si ca orice lucru facut de stat trebuie sa aduca un profit sau macar bani la buget. Prefer societatea de acum si vremurile de acum… chit ca unii au facut bani furand, sau s-au nascut cu ei, macar stiu ca acum cat muncesti, atata primesti. Si cinstit, cata vreme muncesti din greu, traiesti bine. Inainte nu era posibil acest lucru.

    Oricum, nu ma intereseaza cum era pe vremea lui Ceausescu. Imi aduc aminte bine cum stateam la cozi, cum luam paine veche si avea voie pe cartela la 2 oua pe saptamana, cum erau 2 ore de program la TV si cum lipsea orice lucru care acum defineste un trai macar decent. Degeaba aveai loc de munca si casa de la Ceausescu, daca toti oamenii erau doar niste zombie, o societate deja moarta. Incercam in acest post doar sa arat ca niste oameni au avut o idee buna cand s-au gandit ca peste 20 de ani unele constructii vor fi foarte utile, si bine ca s-au facut. La fel ca in Paris pe care baronul ala l-a largit acum 2 secole, si astazi poate suporta milioanele de turisti si masini care trec prin el zilnic.

      (Citează)

  10. Dedic acest comentariu celui mai mare conducator roman: IPO,el este acea persoana!
    nu port vata in urechi stimatule. de ce? pentru ca trebuie sa aud si ce spun altii, nu cum faci tu. vad ca ai invatat ceva din comunism (moderam). vrei sa spui:”cine nu e cu noi, e dusman?”
    din cand in cand ma dor picioarele, atunci cand astept metroul. sau cand stau in supermarket la casa. si atunci cand din motive obiective nu functioneaza liftul.
    ce nu pot eu sa inteleg este…de ce nu acceptati ce a fost bun pe vremea lui Ceausescu. sa nu fi fost chiar nimic bun? ma indoiesc.
    inca o data. NU il ridic la mare conducator, vreau sa subliniez ca sub conducerea lui s au facut cateva lucruri de care eu si TU si ALTII profitam si acum. Dar vorba aceea, asa e romanul, cand pupam, cand scuipam.
    sper sa fi inteles ceva, dar ma indoiesc….esti prea profund pentru toleranta!

      (Citează)

  11. In general tonul discutiei aici este unul civilizat. Prefer sa ma abtin de la alte comentarii din respect pentru gazda.

      (Citează)

  12. ar trebui sa inveti sa respecti mai multi oameni, nu doar pe radu.
    iar tonul civilizat a fost pastrat din punctul meu de vedere.
    nu te mai ascunde in spatele bunei cresteri, una pe care faci zid cand nu ai argumente sa sustii ceea ce vorbesti!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus