un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Termin cu experimentele

10 Nov 2007  ·

Uncategorized  ·

4 comentarii

Luna de mâncat sănătos se va reduce doar la aceste 10 zile deja trecute. De la 1 noiembrie şi până astăzi n-am mâncat carne, am evitat la maxim orice chestie prăjită, orice mâncare ce ar avea prea mulţi conservanţi, nu am mâncat mezeluri, nu am băut sucuri de nici un fel şi în general am încercat să mănânc cât mai natural.

Dar nu văd nici un efect, ba din contră. Nu mă simt nici mai bine, nici mai plin de energie. Aş putea spune că din cauză că mănânc tot felul de salate mă doare stomacul mai mult ca înainte. Iar eu nu pot să mănânc atâtea legume, pt că nu-mi plac la gust şi nici nu am răbdare să le prepar. O friptură bine făcută m-ar hrăni mult mai bine. În plus mai este şi alt aspect: m-am săturat de mâncarea asta fadă şi fără gust. Iar după o săptămână de muncă îmi place să mănânc şi să beau ce îmi place, în weekend, nu să-mi fie mintea la o pulpă de pui sau la o pizza, dar să nu mă pot atinge de ea.

Am învăţat însă ceva. Pot renunţa fără probleme la mezeluri, şi fără regrete. Găsesc chestii la fel de bune de pus în sandvişuri. Sucuri oricum nu prea beau, decât Ice Tea şi câte un Pepsi la fast-food. Nu fumez. E bine şi atât. S-ar putea şi mai bine, dar nu dintr-o dată aşa cum am vrut eu să fac. Sunt un pic dezamăgit de mine pt că n-am putut să rezist o lună, dar nu văd rostul în a continua.

    4 comentarii

  1. stefan tuchila

    10/11/2007 la 6:19 AM

    trebuia sa continui, merita :)
    desi cred ca in romania este cu mult mai greu decat in alte tari, din cauz a stilului de viata, greutatii in a gasi unele produse, etc. in orice caz, romanii mananca f nesanatos si fast food-urile sunt un sport national.
    dar….macar nu fumezi :)

      (Citează)

  2. A manca sanatos nu inseamna a deveni vegetarian . Poti manca sanatos si in romania, doar trebuie sa faci un mic efort, sa ai vointa .

    Pt a manca sanatos nu inseamna ca trebuie sa renunti la carne sau alte alimente. Inseamna sa mananci din toate, dar cu MASURA . Poti manca sarmale, dar nu zilnic, sau 5 la o masa.

    Renunta treptat la mezeluri, fast food, sucuri acidulate sau orice aliment pe care nu mai vrei sa-l mananci . Incearca sa le scoti treptat din dieta, nu brusc. Organismul tau a suferit un soc, nu te-ai simtit mai bine pt ca l-ai privat de foarte multe alimente .

    Si mai ales, un pic de MISCARE, nu strica . Parol. )

      (Citează)

  3. Da, cam la aceasta concluzie am ajuns si eu. Am trecut prea brusc la alt regim alimentar decat cel cu care eram obisnuit. Iar la carne am renuntat ca sa vad cum rezista vegetarienii, dar mie nu-mi plac legumele goale si nici soia sau chestii din astea din sfaturile pt vegetarieni, asa ca m-am adaptat mai greu.

    Sper sa renunt de tot la mezeluri, sa beau mai multe lactate, sa renunt la sucuri de orice fel (chiar si icetea-ul ala are prea mult zahar).

      (Citează)

  4. Da, vad si eu artciolul la vreo 2-3 ani de cand e scris, totusi ma surprinde gradul de prostie, pardon, neinsruire, pt un ‘telectual.
    Asa cum ti s-a zis, sanatos nu inseamna vegetarian. Dar tu ai aplicat probabil ce ai vazut in reviste.
    Iti ia ceva timp sa te obisnuiesti, e normal sa ai o greata, o indispozitie, asta e. Renunta la mezeluri care sunt porcarii de-a dreptul si mananca ceva din carne (carne simpla de pui la gratar, sau peste). Legume, lactate cat cuprinde. Branzeturi simple, slabe. Masline, sucuri facute in casa (hint: mie imi tin la frigider si 2 saptamani si sunt delicioase, fara zahar – incearca mere+lamai+portocale – si iesi si destul de ieftin, mai scump ca cele din comert, dar oricum…)
    Si in loc de sucuri bea ceai simplu – ceai verde sau din fructe de padure – contine antioxidanti. Bea vin rosu, mannaca ciocolata cu cacao 70% minim. Fructe de padure, rosii, grapefruit, afine. Toate au antioxidanti, cauta pe net sa vezi ce-s aia.
    In loc de sare baga mirodenii. La mic dejun- cereale dar nu cu zahar, pot fi putin indulcite, totusi (miere etc)
    Eu mamanc asa, sunt programator, nu tin vreo dieta speciala, si chiar daca sunt sedentar nu sunt obez – am putina burta ca orice barbat, vreo 5-6 kile in plus. Daca vreau vrei prajitura o mananc, secretul e sa nu ma indop cu 7 prajituri pe saptamana.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus