un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Vegetarian pentru o luna

11 Oct 2007  ·

Uncategorized  ·

10 comentarii

Mă bate un gând. Să renunţ la mâncăruri relativ toxice pentru o perioadă de o lună. Doar ca să văd dacă mă pot descurca astfel cu mâncarea, şi dacă după o lună voi avea mai multă energie, dacă mă voi simţi mai bine şi dacă va funcţiona organismul mai bine.

ÃŽn principal mă gândesc să renunÅ£ la carne. Oricum mâncăm mai mult pui, dar aÅŸ vrea să renunÅ£ de tot pe această perioadă. Fără KFC, fără friptura acasă. Fără mezeluri, deoarece toate sunt naÅŸpa dacă te gândeÅŸti ce conÅ£in ÅŸi cum sunt preparate. Åži în plus să renunÅ£ la alte feluri preparate nasol, precum cartofii prăjiÅ£i (oricum mâncăm doar pe la KFC sau McDonald’s), Coca-Cola (din care beam doar pe la KFC), ÅŸi orice altceva picant, cu grăsimi, ulei, conservanÅ£i ÅŸi E-uri.

Mă întreb ce voi mânca zilnic. La prânz de obicei mănânc în Cora la unul din restaurantele de acolo. Aş putea mânca salate şi eventual câte o porţie de orez sau vreo supă sau pizza vegetariană. Mai nasol e că dimineaţa îmi luăm un sandviş cu mine, şi fără şuncă nu are farmec. Iar seara nu ştiu ce să mănânc acasă, trebuie să am grijă să fie mereu salate şi fructe şi prostii din astea.

Aş vrea să mănânc aşa o lună de zile. Poate luna noiembrie, sau poate încep mai devreme chiar. Mă mai gândesc. Sunt curios dacă rezist.

    10 comentarii

  1. succes

      (Citează)

  2. Eu îţi recomand restaurante alternative, Snack Attack daca îţi e în drum sau altele asemănătoare. E greu să te apuci să fierbi legume şi să mănânci sănătos la tine acasă. Fructele, dacă ai de unde să le procuri, reprezintă o masă copioasă calorică atunci când eşti pe fugă. Eu mănânc acasă, în loc de cereale integrale, un complex de fructe uscate numit musli. Caută prin Cora, Carrefour. Îţi dau o groază de energie plus ca ai nevoie şi de calciu. Te saturi din puţin. Cam atâta despre regimul meu light, spor la iniţiativă.

      (Citează)

  3. :)) Înfometare plăcută

      (Citează)

  4. Chiar, bine ca mi-ai adus aminte, pot sa mananc cereala cu iaurt, cum mai fac uneori.

    Sunt mai mult curios daca voi reusi sa ma satur. In general pana nu bag in mine un animal mort si bine prajit, plus garnitura, nu se simte satisfacut stomacul.

      (Citează)

  5. la chestii gen cola si produse fast – food ai putea sa renunti definitiv fara parere de rau. Dar sa mananci carne de calitate (nu snitele de pui KFC) de doua ori pe saptamana nu cred ca e nimic rau in asta.

      (Citează)

  6. Ti-ai ales o luna nasoala de apucat de mancat sanatos ca nu sunt multe legume pe piata. Dar si eu m-am gandit la asta si te sfatuiesc sa-ti iei un storcator de fructe si legume si sa bagi macar 1 litru de suc de legume si fructe. Jumate bei acasa si-ti iei in termos cealalta jumatate. Asta da cura de detoxificare.

      (Citează)

  7. Stiu ca nu e luna cea mai potrivita, dar acum mi-a venit ideea si nu am chef sa astept pana la vara. In fond cei care sunt vegetarieni trebuie sa aiba ce manca si iarna. Ma gandeam sa incep din noiembrie sau chiar mai curand. In mod clar nu in decembrie, cand planuiesc sa ma indop cu bunatati :)

    Buna ideea cu sucul de fructe si legume. Am doua storcatoare pe acasa, unul din ala cu elice si altul pentru portocale. Nu prea imi place sucul de legume, aia e problema :(

      (Citează)

  8. buna idee.
    o sa mi fac niste calcule si o sa ma apuc si eu de aceasta cura vegetativa.
    o sa revin cu detalii.

      (Citează)

  9. salut ma…ma plictiseam pe la servici si m-am apucat sa citesc blogul tau pana am vazut articolul asta…
    vroiam doar sa zic ca e tare commentul celui/celei care iti recomanda sa mananci snack attack…tocmai citeam pe internet ca au retras toate produsele asta din carrefour pe motiv ca ar suspectate ca având în conÅ£inut soia modificată genetic

      (Citează)

  10. Da, in lumina noilor stiri chiar ca e tare :) Dar la Snack Attack din cate stiu sunt si supe si salate, iar ei declara ca nu folosesc nimic modificat, ci ingrediente foarte bune, si ca a fost o neintelegere si o alarma falsa.

    Danone cu Snack Attack, combinatia sanatoasa!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus