un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

iPhone la vanzare in Romania

12 Oct 2007  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

Cică se vinde iPhone în România pe la 21 de milioane, deja deblocat şi utilizabil pe Orange şi Vodafone (Cosmote nu?).

Mă întreb cum au rezolvat unele aspecte: din câte ştiu, telefonul se poate cumpăra în străinătate doar cu contract pe 2 ani cu AT&T, care costă vreo 35 de dolari pe lună minim. Odată cumpărat telefonul, trebuie activat prin iTunes cu cartela AT&T în el, apoi se poate debloca şi utiliza cu alta cartelă. Cum Apple tot scoate update-uri pt telefon, acestea de obicei se instalează tot cu cartela AT&T în el, apoi o grămadă de hackeri sparg noul firmware ca să meargă şi acesta cu alţi operatori (pt ultima versiunea 1.1 a durat câteva zile toată treaba, timp în care cei care aveau deja telefonul spart nu l-au putut utiliza). Cei care îl vând în România cum l-au activat prin iTunes? Al cui era contul, ce nume apare acolo, cum poţi cumpăra muzică pt telefon, cum te loghezi pe site-ul Apple?

Tare am impresia că toate aceste lucruri nu se pot face. Telefonul merge doar acum, cu această versiune de software, şi orice upgrade viitor nu se poate instala doarece devine o cărămidă inutilă. Părerea mea este ca cine îşi doreşte un iPhone trebuie să mai aştepte până îl aduce Orange în mod oficial în România, îl cumpără de acolo, îl activează chiar proprietarul şi se bucură astfel de toate avantajele produsului, de garanţie, şi îl deblochează prin metodele disponibile pe gratis pe net doar dacă vrea să-l folosească pe Vodafone sau Cosmote. Altfel, nu merită riscul.

    3 comentarii

  1. Am un prieten care a fost mort dupa IPhone de cand s-a lansat, si a facut pe naiba in 4 sa si-l aduca in RO. si l-a adus, dar si l-a blocat cu upgrade la versiunea 1.1.1:)) si acum cauta pe cineva sa ii faca un downgrade total. poate se va lansa oficial in romania, sa fie totu mai relaxat.
    si p.s, daca o sa cauti pe okazii.ro gasesti mai ieftin de 21 milioane sigur.:D

      (Citează)

  2. Am vazut si eu pe cineva la SIAB care facea poze cu un iPhone. Au aparut pe net tot felul de programe care trec peste blocajul din 1.1.1, spune-i sa citeasca Engadget sau Gizmodo. Cu abonamentul la AT&T ce-a facut?

      (Citează)

  3. Vad ca e si la cel.ro la 2110 ron, nici ei nu zic cum a fost facuta activarea, cum e cu garantia, update-urile, etc…

    http://www.cel.ro/telefoane-mobile/telefon-mobil-apple-iphone-l/

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus