un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De-ale iPhone-ului

2 Jul 2007  ·

TEHNOLOGIE  ·

Spune-ți părerea

Din ce am citit pe net, lumea se cam plânge de următoarele atunci când vine vorba de iPhone:

– nu are un sistem de fişiere. Asta înseamnă că nu poţi ataşa un fişier la un mail (de ex o fotografie, şi nici MMS nu suportă), nu poţi face foldere, nu poţi muta o poză dintr-o parte în alta, nu poţi salva ceva de pe net, etc.
– Bluetooth-ul e bun doar să conectezi handsfree-ul wireless la telefon. În rest nu te poţi conecta prin Bluetooth la alt dispozitiv, nu poţi face transfer de fişiere, nu poţi controla calculatorul.
– deşi anunţat că un dispozitiv ce ar conduce revoluţia web2.0, lipsa Flash-ului şi a suportului pt AJAX se fac simţite şi limitează rău capacitatea de a naviga pe Internet.
– emailul nu are filtru de spam. De obicei clientul de mail (Outlook sau ce-o fi) le sortează automat. Dar pe iPhone intra toate mailurile, chiar şi cele nedorite.
– bateria nu ţine 8 ore de convorbire, ci doar vreo 5, din primele teste efectuate, pt convorbiri, şi vreo 3 ore şi ceva pt browsing.

Părerea mea e ca lumea începe să vadă că până la urmă e un telefon cu un ecran şmecher, şi nu tricorderul din Star Trek sau alt dispozitiv magic.

Site-ul iPhone.com a fost vândut de un tip care l-a înregistrat în 1995 către Apple, pe o sumă de 7 cifre, deci minim 1 milion de dolari. Nice.

TechCrunch estimează costul de fabricare pe la vreo 220 de dolari fără asamblare, deci Apple câştiga vreo 350 de dolari la versiunea de 8 GB care costă 599, plus ce le-o mai dă şi AT&T pt faptul că le aduc clienţi în reţea. Cum în weekend s-au vândut jumătate de milion de telefoane, asta înseamnă un profit de 150 de milioane în 3 zile. Iar pt cei pasionaţi de electronică, procesorul din telefon pare a fi un Samsung ARM la 667MHz cu destule chestii integrate în el.

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus