un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce cuptor cu microunde sa iau?

17 Feb 2007  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii


Vreau sa iau un cuptor cu microunde (deh, am salariu) si nu stiu de care. Ma gandeam la minim 800 W si vreo 18 litri capacitate (si maxim cam tot atat, de altfel :P). Am cerut sfaturi pe la diverse cunoscuti, si aud doua pareri diferite:

1. sa iau un cuptor mai complex, cu butoane, programe, reglaje multe, etc. Eventual cu butoane din alea, ca sa fie mai putine rotite si mecanisme care s-ar putea strica, si un afisaj dragut care sa numere timpul.

2. sa iau un cuptor foarte ieftin, pt ca oricum doar incalzesc mancare in el. Sa aiba o rotita sa reglezi puterea, si alta sa reglezi timpul, si e suficient. Afisajele sunt inutile, programele preconfigurate pana la urma sunt doar niste reglaje de timp si putere deja facute, grill-ul e inutil. Poate programul de dezghetat sa fie bun, dar am auzit ca nu functioneaza chiar asa bine in general.

Adevarul e ca as folosi cuptorul doar ca sa incalzesc cate o mancare deja facuta (cam am talent la ars cratite) si eventual sa fac popcorn sau ceva. Chiar nu imi trebuie toate butoanele alea de peste, pizza, etc. Si considerand ca nu voi lua chiar cel mai ieftin cuptor de pe piata, sa iau totusi unul doar cu rotita de timp si putere, cat sa arunc un sandvis in el si sa-l bag la 1 minut si gata? Pt ca nu prea ma vad folosind cuptorul pt vreo mancare serioasa, si practic imi convine sa iau unul la 2 milioane decat unul la 4 milioane cu care sa nu fac mare branza. Sa ma uit la marca? Pana la urma magnetronul ala nu e cine stie ce tehnologie, cred ca il poate fabrica oricine.

    10 comentarii

  1. Gasind pe net linkul catre site-ul dumneavoastra am fost impresionat de calitatea site-ului si de calitatea materialului disponibil. As dori, in limita bunavointei dumneavoastra, un schimb de linkuri cu site-ul http://www.funblog.ro. E nou aparut dar deja numarul de vizitatori este in crestere. Consideram ca astfel vom imparti din calitatea informatiei site-urilor noastre tuturor vizitatorilor nostri office@funblog.ro

      (Citează)

  2. Asta e text standard sau ce? Ca l-am mai gasit si in alte parti, spre alt site.

    Buna ziua!

    Gasind pe net linkul catre site-ul dumneavoastra am fost impresionat de calitatea site-ului si de calitatea materialului disponibil.

    As dori, in limita bunavointei dumneavoastra, un schimb de linkuri cu site-ul www.*****.ro firma specializata in realizarea de book-uri de prezentare.
    Consideram ca astfel vom imparti din calitatea informatiei site-urilor noastre tuturor vizitatorilor nostri.

    Cu stima,
    *** *****

    Totusi, ce cuptor cu microunde sa iau?

      (Citează)

  3. Eu le prefer pe cele care combina modul analogic cu cel digital, cum e asta. Imi place rotita aia de care invarti la nesfarsit si cu care se seteaza mai toate functiile cuptorului :D (o consider mai ok decat varianta “apasa pe butonul x de n ori pentru setarea timpului, puterii, etc.”).
    Dintre modelele expuse de tine, l-as alege clar pe cel digital, chiar daca e ceva mai scump. La urma urmei, e o investitie in ceva care o sa te tine o vreme, si pe care il vei folosi destul de des, asa ca tind sa spun ca merita investitia intr-unul digital (avand in vedere ca ai terminat electronica, nu ma mai chinui sa iti explic de ce e mai bun digital decat “analog” :P)

      (Citează)

  4. eu am dintr-ala ca in poza 1 si sunt foarte multumita de el. pentru incalzit mancarea sau facut un sandvis nu-ti trebuie mai mult. noi il avem de cativa ani buni si n-am folosit niciodata altceva in afara de ‘putere medie’ (adica primul nivel de incalzire, ca are 2) si dezghetare (care merge ok-ish, numai ca dezgheata inegal si daca lasi mancarea prea mult ti-o si coace nitel :P).

    so, recomandarea mea ar fi un cuptor fara briz-briz-uri, dar o marca mai buna, sa te tina.

    (desi al meu e destul de no-name si n-am avut probleme cu el… alaska se cheama, eu nu stiu marca)

      (Citează)

  5. Bade, nu te sfatuiesc sa iei de 18 litri, e extrem de mic. Un 21 de litri e perfect. Sa nu aiba multe butoane, ptr ca daca se strica trebuie sa schimbi toata placa, nu doar o rotita, cum e la unul mai simplu.

    a, si sa nu fie whirlpool. whirlpool sucks big time

      (Citează)

  6. Deci iarasi pareri impartite :P

    Seba, sincer sa fiu in acest caz prefer rotita care actioneaza direct motorul (se simt si pasii cand invarti) decat butoane care apoi trebuie sa comande alte circuite, etc. Digitalul e bun cand se lucreaza doar asa, cand trebuie sa mai ai si un convertor DAC deja doar sunt mai multe piese care se pot strica. Ma intreb care varianta e mai usor de curatat, daca lucrezi cu mainile murdare la el.

    Dezghetarea nu e cine stie ce tehnologie, practic porneste cuptorul la o putere mica pt putin timp si il opreste iar imediat. Si prin alternanta asta iti dezgheata carnea, desi uneori o cam prajeste la exterior, da.

    N-as vrea unul cu tot felul de functii pt ca stiu ca nu le voi folosi. Cat despre marca, sa vad si ce gasesc, as vrea unul de care sa mai fi auzit macar, sau sa stiu ca fac si alte electrocasnice. Banuiesc ca vine cu o garantie, ceva, si parca nu se merita sa dau pe un cuptor foarte bun cat pe doua din astea mai varza, stiind ca nu il voi folosi decat pt incalzit cate ceva, popcorn, si oricum nu fac asta toata ziua.

      (Citează)

  7. cat mai simplu, si samsung. functiile complexe n`o sa le folosesti niciodata sau foarte rar.

      (Citează)

  8. Un cuptor cu microunde te rupe la consumul de curent electric .Nu iti post spune decat sa iei unu care sa consume cat mai putina energie electrica .

      (Citează)

  9. Nu iti lua deloc.
    Mai intai cauta pe net despre efectele negative ale acestor cuptoare asupra almentelor ( distrug vitaminele..etc )

      (Citează)

  10. Eh, nu cred ca sunt prea multe vitamine intr-o punga de popcorn sau intr-o friptura sau un piure reincalzit. Si efectele nocive cred ca sunt neglijabile fata de praful si poluarea zilnica, fumatul pasiv, alimentatie nesanatoasa, faptul ca lucrez :p etc.

    Am de gand insa sa calculez adancimea de patrundere a radiatiei din domeniul microundelor, in materialele din jur. Asa ca daca stie cineva permitivitatea electrica relativa a emailului, plasticului, sticlei si ce alte materiale mai sunt in peretii cuptorului, as putea face calculul.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus