un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Rau e sa fii femeie in Iran

8 Jan 2007  ·

Uncategorized  ·

5 comentarii

O fata de 19 ani din Iran este condamnata la moarte pt ca atunci cand avea 17 ani, l-a ucis pe un barbat care a incercat sa o violeze. Ea si inca o fata au fost acostate de 3 barbati care le-au agresat. Nazanin Fatehi a scos un cutit si l-a injunghiat pe un barbat in mana, pe altul in piept, care a si decedat. Probabil ca intr-o tara normala ar fi fost considerata legitima aparare, dar in Iran s-a pus problema “ce cautau fetele in parc seara?” si s-a citat un alt caz, in care o femeie care s-a dus la munca intr-o zi libera n-a fost considerata ca fiind in legitima aparare cand si-a ranit seful care a incercat sa o violeze, pentru ca faptul ca s-a dus la munca atunci cand doar seful mai era acolo era un fel de invitatie la viol.

In cazul fetei de 19 ani condamnata la moarte, articolul pe care l-am citit sustine ca dupa legea iraniana, fata ar fi trebuit sa fie biciuita de 100 de ori in cazul in care ar fi fost violata (da, tot ea o incasa), dupa legile castitatii. Iar daca ar fi fost casatorita si o viola cineva, risca sa fie gasita vinovata de adulter si condamnata la moarte prin aruncarea cu pietre. Oricum a fost condamnata la moarte in ianuarie 2006, dar organizatii internationale si diversi oameni s-au sesizat, au strans semnaturi, au facut scandal, si va fi rejudecata acum. Insa, halal legi. Uneori alte tari parca n-ar fi pe aceeasi planeta cu noi. Articolul original.

    5 comentarii

  1. OMG!!! si inca se considera superiori

      (Citează)

  2. LAME !
    Oricum, au ei legile lor care trebuie respectate, dar asta e deja aberatie.

    Saraca fata :(

      (Citează)

  3. vai de mama lor. de aia nu iti e mila de ei atunci cand ii bombardeaza americanii.

      (Citează)

  4. Repetati cu totii: Iran is bad, bad, bad! Cu cat repetati mai des, cu atat Bush o sa fie mai impacat cand o sa arunce prima bomba (a democratiei, off course) acolo.

      (Citează)

  5. Tudorina, Bush nu are dreptate in a cere un razboi impotriva Iranului, si probabil exagereaza mult cand ii acuza de trafic de arme si intentii cuceritoare si din astea.

    Dar ca obiceiuri, legi, grad de civilizatie, libertati… Iranul e mult in spatele unei tari moderne. Te indigna Bush, dar daca te-ai fi nascut in Iran nu ai fi avut voie sa iesi din casa decat insotita de 5 alte femei, si nu ti s-ar fi vazut decat ochii prin valul ala. Toata viata.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus