un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce sa mai faca si Videanu

25 Jan 2007  ·

Uncategorized  ·

Spune-ți părerea

Citez din Compact:

Surse din Primaria Capitalei ne-au declarat ca primarul general al orasului va fi ales prin vot direct, iar functia de primar de sector va disparea, cei sase edili urmand a se numi manageri. Singurul cu titulatura de primar va ramane edilul Capitalei. Ei vor fi alesi de consiliul general.

Vor fi desfiintate consiliile locale, iar bugetul va fi unic si va fi gestionat de Primaria Capitalei. Managerii de sector vor cheltui cat le va permite primarul unic, iar un nou sistem de colectare a taxelor si noi servicii va deriva din noua Lege a administratiei publice locale. Mai marii primariei, in frunte cu primarul Adriean Videanu, se gandesc sa imparta Bucurestiul in arondismente, ca la Paris, ne-au spus aceleasi surse. Consiliul general va tine contul cheltuielilor. Primaria generala se va ocupa de partea de dezvoltare, iar primariile de sector, ce vor fi subordonate, vor administra Bucurestiul.

O idee proasta! Sa vedem asa, rapid de tot, cine are de profitat:
– primarul general, ales de populatie, pt ca ii pune el pe ceilalti “manageri de sector”, evident din partidul lui; posibilitatea de a vedea ce primar de sector se descurca bine dispare, ca si posibilitatea de a fi trasi la raspundere ca nu si-au respectat promisiunile din campania electorala.
– primarul general, pt ca el va controla tot bugetul, toti banii, si deci acolo e locul de mers cu spaga atunci cand vrei ceva, o casa, un contract, o autorizatie, un teren;

Cine are de pierdut:
– oamenii, in cazul ca se scoate impartirea pe sectoare, vor trebui sa stea la coada pt noi buletine, etc (o afacere si aici);
– oamenii, care acum in loc sa stea la 6 cozi diferite la 6 primarii de sector, cu vreo plangere/petitie/cerere, vor veni toti la Primaria generala;
– oamenii, in cazul in care primarul general se dovedeste a fi un incapabil, pt ca acesta nu va mai putea fi blocat in unele decizii de managerii de sector;
– oamenii, care nu mai aleg managerii de sector, ci ii pune primarul si consiliul cine stie dupa ce metode si interese;

Banuiesc ca pot fi gasite mult mai multe, dar observati deja ideea generala. In momentul in care in intreaga lume se pune accent pe descentralizare in administratie, la noi se merge invers.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus