un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Saddam Hussein executat

30 Dec 2006  ·

Uncategorized  ·

6 comentarii

Azi, pe la ora 5:05 a diminetii la noi, daca am facut eu calculul bine, Saddam Hussein a fost executat prin spanzurare. Se stia de ieri ca sunt ultimele lui ore. Executia a fost la doar doua sau trei zile dupa ce tribunalul a reconfirmat pedeapsa cu moartea. Dupa cum zice CNN-ul intervievand martorii oculari, a murit rapid, nu s-a impotrivit si parea resemnat.

Ce nu inteleg e de ce atata lume regreta moartea lui Saddam. “Vai saracul, l-au omorat americanii”. E de ajuns sa te impotrivesti americanilor ca sa devii simpatic unei bune parti din populatia tarii noastre si a restului planetei? De unde atitudinea asta? A fost un dictator, timp de multi ani, nu un haiduc sau rebel prins de boieri si executat. Noi, dupa 30 de ani sub Ceausescu, ar trebui sa intelegem mai bine ce inseamna un regim dictatorial, represiune, crime, politie politica. Si la noi a fost ok totusi, in Irak sunt doua popoare diferite iar Saddam Hussein a oprimat si a spanzurat unul din ele doar pt ca erau de alta religie.

OK, nu avea arme de distrugere in masa, si invazia Irakului a fost cam aiurea facuta de americani, care acum cam pierd fraiele, transformandu-se in Vietnam 2.0. Dar nu se poate spune ca Saddam era nevinovat, avand in vedere ca a pornit un razboi de 8 ani cu Iranul, cu Kuweit, ca a atacat orasele propriei sale tari cu arme chimice, ca a fost vinovat de masacrul pt care a fost si condamnat de altfel, si de cate altele, de cat de jalnic arata Irakul comparativ cu palatele lui Saddam si sutele de masini din colectie. Pedeapsa cu moartea pare prea dura si prea brutala? O fi, dar nu e treaba noastra sa judecam legile altei tari, mai ales una musulmana, iar daca ei o au, o pot si aplica. Ar fi fost si culmea ca un om care a trait in lux in timp ce este vinovat de moartea a sute de mii de irakieni, sa traiasca dupa aceea comod intr-o inchisoare.

Observatie: ma uit acum pe site-urile de stiri romanesti. Dintre astea importante, Antena 3 nu are, nici la 5 ore de la executie, nici o stire pe prima pagina.

Update: un filmulet ce pare a fi filmat cu telefonul mobil a aparut pe net, pe trackere. Arata si cand cade efectiv prin trapa.

  6 comentarii

 1. Una peste alta unde e filmul??!?!? :)

    (Citează)

 2. E pe la stiri, arata cum e dus intr-o camera, ii pun streangul de gat, dar mai mult nu au transmis… poate apare candva filmul intreg, dar ce rost ar avea?

    (Citează)

 3. “nu e treaba noastra sa judecam legile altei tari, mai ales una musulmana, iar daca ei o au, o pot si aplica”..
  Tu chiar crezi ca legile din Iraq au avut vreo legatura cu judecarea si condamnarea lui Saddam?
  Si banuiesc ca nu ar trebui sa comentam nici faptul ca au folosit spanzurarea pentru executie. La naiba daca o au sa o aplice, nu?

    (Citează)

 4. Am inteles ca Saddam ar fi ales spanzurarea, verdictul initial vorbea despre pluton de executie.

  Ce incercam sa zic in tot postul de mai sus e ca nu conteaza ce influenta au avut americanii si cat de veridic si obiectiv a fost acest proces. Important e ca nu este vorba de un om nevinovat acuzat pe nedrept, ci de un criminal in masa. Cand auzi ca cineva a omorat un copil sau ceva asa, toata lumea zice “asta ar trebui executat”… unuia care a omorat mii ce sa-i faci? Conteaza daca era vinovat sau nu, si eu zic ca era, orice carte de istorie din orice sursa poate confirma asta.

    (Citează)

 5. Saddam n-a ales nimic, ca nu i s-a dat de ales. El a cerut un pluton de executie (ca vroia sa moara ca un militar ce era and so on), dar in schimb i s-a acordat un palton sa nu cumva sa tremure de frig lol. Ideea e ca lumea isi da cu parerea (“asta ar trebui executat”) si cand se apropie momentul cel mare, dau inapoi ca niste lasi (“vai, nu merita sa moara”, “vai, e si el om”). They’re all a bunch of wussies.

  *Also, din cate observ, la versiunea asta noua, nu merge preview’ul la comments.

    (Citează)

 6. E pe trackere filmul, cel putin pe RSR, l-a dat si Antena3 acum.

  Mie imi merge preview apropo.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus