un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

2006 in general

29 Dec 2006  ·

GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

Ce evenimente mi-au colorat anul:

A fost marea operatiune Gramofonul, de combatere a pirateriei, care s-a fasait repede si doar a fost un fel de sperietoare. In IT&C, Connex s-a transformat in Vodafone, iPod a rupt piata in continuare, Zune a “suck-at”, a aparut Vista, Google a cumparat YouTube. Au aparut Xbox 360, Playstation 3 si Nintendo Wii, iar Sony deja are oferta mai mare decat cererea, semn ca a lor consola nu e cine stie ce si lumea prefera pe celelalte doua. In fotbal, Italia a castigat campionatul mondial, Zidane a lovit cu capul, dar nu mingea, Steaua a fost in Liga Campionilor si macar a adus niste echipe tari la Bucuresti. In Formula 1, Alonso a castigat campionatul, iar Schumacher s-a retras definitiv din acest sport. In snooker, Dott a castigat campionatul mondial. Paul Hunter a murit. Steve Irwin a murit. Ii regret pe amandoi, pentru ca ii urmaream cu mare placere. Am descoperit un serial bun, Battlestar Galactica, si a inceput unul excelent, Heroes (nu doar parerea mea, ci a criticilor si audientei). La filme, anul a fost mai slab, Mission Impossible 3 si Pirates of the Carribean 2 nefiind totusi ceva cu adevarat memorabil. A fost Depeche Mode la noi si a extaziat un stadion intreg. Israel a atacat Libanul, Saddam Hussein va fi executat zilele astea, Coreean de Nord a testat rachete nucleare, Iran sunt pe aproape si ei. La noi, Stefan cel Mare a fost ales cel mai mare roman. Romania a organizat summitul francofoniei, si acum intra in Uniunea Europeana.

Mai e ceva? Am uitat ceva? Vi s-a parut un alt eveniment atat de important incat si peste ani ne vom aminti ca s-a intamplat in 2006? Maine voi scrie si cum a fost anul pt mine, pt ca a fost destul de important si plin de evenimente pe plan personal.

Pe Internet, se spune ca anul 2006 a fost anul feed-urilor, al AJAX-ului, al dezvoltarii YouTube, al raspandirii aspectului de web2.0. In Romania se zice ca a fost anul blogurilor, dar asta doar pt ca mi-au facut eu blog (cata modestie, veti zice, dar de fapt e sinceritate). Ca o previziune pt 2007, eu zic ca la anul se vor inmulti serviciile web-based. Google Writely si Spreadsheets au fost doar un inceput, la anul vom vedea mult mai multe astfel de programe pe care le stiam doar de desktop, disponibile pe Internet.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus