un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

ProTV incepe sa emita HD

8 Nov 2006  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

ProTV a investit 10 milioane de euro in echipament de emisie in format High Definition, un studio special, si de la inceputul lui 2007 va fi prima televiziune de Europa de Est care va face acest lucru. Pt inceput vor fi transmise in format HD doar Stirile ProTV, insotite de sunet Dolby Digital si servicii EPG. In sfarsit, toti cei care au luat televizoare pe care scrie HD ready au si cum sa le foloseasca, dupa ce cumpara si un set top box pt receptia (nu va fi scump ala). De asemenea, se pare ca ProTV a comandat si filmele si serialele pe care le mai da tot in format HD.

La straini e de mult implementat, toate serialele de pe trackere ati vazut ca sunt in format HD. Pt filme si seriale merge bine treaba, e o placere sa te uiti. Mai nou se face si porn in format HD. Totusi, referitor la Stirile ProTV…. pe langa faptul ca vom vedea fiecare por de pe fata Andreei Esca (cei care s-au jucat cu camere HD au vazut cat de sensibile sunt), nu vad cum va fi implementat sistemul HD la orice alt transmisie decat cea din studio. Ca sa ai toata ora de HD, inseamna sa filmezi cu camere speciale si orice reportaj din acele stiri, ceea ce ma indoiesc ca se poate face asa usor (costuri mari). Cred ca doar pe Esca sau cine mai prezinta acum o vom vedea “has-de”. Link catre stire. Ce este HDTV.

    2 comentarii

  1. Marius Muscalu

    11/08/2007 la 1:35 PM

    ti-ai mai pus boomtv ?

      (Citează)

  2. PRoTV HD e la fel ca televiziunea color pe timpul lui Nea Nicu: cateva discursuri color, restul emisiunilor A/N….asa si la PROTV… cateva reclame HD(la fel de iubite ca discursurile) si cateva minute de stiri HD(sub 5min/editie)….. HD e sunetul la cateva filme(5.1)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus