un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

MIL Fest

22 Oct 2006  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Am fost azi la MIL Fest, o prezentare organizata de Armata Romana cu ocazia incetarii incorporarilor obligatorii. Piata Revolutiei. A fost ok, m-am simtit bine, am vazut cateva lucruri interesante.

Galeria foto.

Am tinut un Glock 17 in mana si are aproape un kilogram. Ca sa faci ca in filme sarituri si arte martiale, si sa si impusti 5 dusmani in acelasi timp, e greu rau. O mitraliera tip AK e si mai grea. M-am urcat pe un TAB care mi se pare incredibil de mic. Nu stiu cum incap 4 persoane inauntru, ca abia incapeau 4 copii. Iar eu l-am escaladat pe afara si am ajuns sus, daca era sa intru prin trape era aproape imposibil. Am iesit printr-una si abia am avut loc. A fost niste aparatura militara, statii de transmisie radio, modulatoare, etc… mai grav mi s-a parut ca intelegeam perfect toate detaliile lor tehnice. Frecvente, modulare, receptie, tolerante, utilizare, toti parametrii aia i-am facut si eu pe la scoala candva.

Ce mai era interesant? Un “sostum de cafandru”, cum se zicea in niste desene animate. Un “disruptor fara recul”, nu ceva din Star Trek, ci un dispozitiv care se aseaza langa un pachet in care consideri ca e o bomba si asta ti-o dezafecteaza cu un proiectil sau cu jet de apa, smechera chestia. M-am uitat printr-un sistem nightvision care la un capat avea pus un filtru, prima oara am crezut ca e acoperit de tot pt ca parea un cauciuc chiar gros. Dar e doar un filtru de lumina. Mi-am adus aminte ca radeau unii de o poza cu Bush care se uita prin binoclu si binoclul era acoperit de asa ceva… erau filtre si acolo (fie de intensitate, fie ca sa nu se reflecte lumina in lentila si sa-l vezi de la distanta). Erau soldati peste tot gata sa-ti explice cum functioneaza, la ce sunt utile, mi-a placut si asta. Un transportor blindat avea consum in afara soselei de 80-100 de litri la 100 de km, si tragea 10 focuri pe secunda. M-am simtit bine pe un TAB din ala, e din fier gros, orice i-ai face nici macar nu se zgarie, te gandesti cum ar fi sa mergi prin trafic cu asa ceva, dar ma bucur ca nu fac armata si nu trebuie sa ma inghesui in el sau mai rau. In razboi, cand mai si trage cineva in tine si ai viteza si se loveste un obuz de armura tancului, cred ca e un iad inauntru.

Ah, iar majoretele mi s-au parut urate rau, iar la sincronizare erau 0. Oricum 30 de secunde a durat tot dansul lor. Am pus pozele in marimea originala aici, se pot citi foarte bine detaliile tehnice pt TAB-uri sau alte chestii pe acolo.

    3 comentarii

  1. cand am deschis feedreaderul, credeam c-am citi MILF fest :)) poate ca armata romana ar trebui sa organizeze unu, si-asa ar veni si voluntarii

      (Citează)

  2. Scuze de faza asta, am editat acest post vechi ca sa scot codul pt galeria foto din el, a trebuit sa sterg un Set in Flickr ca sa fac altul nou (e un maxim de 3).

    Imi pare rau ca feed-ul s-a updatat ca si cand ar fi fost un post nou. Eu sunt abonat la feed-ul meu prin Feedburner (dreapta sus in site) si acesta n-a aratat nimic nou.

      (Citează)

  3. stai linistit, mi-a facut placere sa-l citesc. io orcum nu stiu nimic din ce se-ntampla, ar fi putut foarte bine sa fi fost si azi :)
    acum feed-ul s-a updatat din nou, apare la older posts

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus