un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un film cat un hard disk

22 Aug 2006  ·

TEHNOLOGIE  ·

1 comentariu

Mai stiti vremurile cand orice film incapea pe un CD? Ei bine, au apus de mult. Acum majoritatea sunt pe 2 CD-uri, se gasesc pe net si filme in formatul original DVD pt cei cu banda mare. Dar pe 8 DVD-uri? Ce vad azi pe iPlay:

The Return of the King EE_1080P_DTS-ES6.1,DOBY-EX6.1, adica e versiunea Extended Edition in format HDTV cu sunet si DTS si Dolby Digital, ultimele generatii de codecuri chiar. Marimea torrentului: 33,9 GB!!!!

resolution: 1920*1088 (visible 1920*816)
type: progressive
video compressor: mpeg-4 XviD (average bitrate)
container: .ts
FPS: 29,97
sound compressor: AC3 5.1 448 kbps 48 kHz
audio language: original only (Eng)
runtime: 4:25:09

Asta l-ar umple de mandrie pe proful meu de codecuri audio, dar totusi, 8 DVD-uri? Evident, sunt si celelalte parti pe acolo, FOTR la 18 GB si TTT la 26 GB. Ma intreb ce calculator trebuie ca sa ruleze bine filmul (placile alea noi nvidia cu decodare hardware pt astfel de codecuri sau ce mai aveau cred ca sunt grozave acum), si ce sistem audio ca sa-l auzi cum trebuie…

  1 comentariu

 1. Lasa ca sunt bune si .avi’urile codate la maxim 1200 kbs (video) si 128 kbs (audio) cu un codec gen XviD.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus