un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Marea asfaltare = mare prostie

24 Apr 2006  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

17 mai: in urma postului meu de aici :), primaria s-a sesizat :)), si am decopertat iarasi tot bulevardul Magheru si l-au asfaltat iarasi :|, dar de data asta le-a iesit bine. In sfarsit se poate circula normal si cu viteza, bucurie pt motociclistii bucuresteni. GG, au luat un bulevard care era foarte bun si dupa doua asfaltari si o luna mai tarziu, e la fel cum era inainte.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
———————
6 mai: la intoarcerea de la CERF am mai facut poze. De data asta am mers pe banda 2, unde e tot crima, sunt vreo 10 canale mari unul dupa altul, toate la vreo 5 cm inaltate, trebuie facut slalom ca la super G. Cum naiba reusesc exact asa sa repare cel mai circulat bulevard din capitala, nu se stie…


————–
Am mers azi prin centrul capitalei, de la Universitate si pana la Victoriei sa zicem. Tot tronsonul asta s-a asfaltat recent, atat pe Magheru cat si pe Lascar Catargiu. De ce nu stiu, pe Magheru era bun asfaltul, doar canalele mai coborate erau problema, iar intre Romana si Victoriei era perfect, o placere de mers. Probabil e cum zicea Mircea Badea, s-a refacut pe zonele astea ca sa vada lumea ca munceste primaria, in loc sa faca marea asfaltare in zonele unde chiar trebuie.

Cum s-a refacut? Bun asfaltul nou, dar pacat de gurile de canal. Pentru ca cei care au refacut drumul habar n-au cum sa toarne asfalt pe langa canale. Acum toata canalele mari sunt ba ridicate cu vreo 3 cm deasupra soselei, ba la 3 cm in jos, facand un fel de groapa. Cum canale sunt cam din 10 in 10 metri, totul se transforma intr-un slalom printre ele. Cum pe Magheru cand e un pic mai liber se merge cu minim 60-70, cand iei un canal din asta te doare inima pentru masina ta. Si nici macar nu sunt in linie, sa zici ca le ocolesti pe toate tinand drumul drept, ci unele sunt mai la stanga, mai spre dreapta, slalom cum ziceam.

Surpriza a venit la intoarcere. Intre Romana si magazinul Eva, pe acolo prin fata la Terranova si la Cinema Studio, sunt acele mici capace pt verificat conducta de gaze care probabil e pe sub strada. Doar ca in jurul acestor guri cei care au refacut drumul au lasat inca 10 cm gol in jurul lor, cu o adancime de vreo 10 cm, incat se simt serios de tot la roata. La unele guri e o groapa circulara de cate 20 de cm raza in jurul lor, incat se formeaza o groapa din aia serioasa de tot. Si sunt mereu cate doua guri, perpendicular pe axul drumului, distanta dintre ele fiind cam cat distanta dintre roti, asa ca trebuie sa fii mare maestru sa iei perfect printre roti aceste doua gropi, si e imposibil sa nu nimeresti cateva si cu roata. Intre Romana si Eva cred ca sunt 30 astfel de perechi de gropi, si mai sunt si altele prin fata la Lido si magazinul (fost) Unic, pe benzile 1 si 2. Pe cuvant de nu era mult mai bine inainte asfaltul.

Am facut si o poza cu un canal din cele mari de care ziceam mai inainte, nu pare mare problema, dar cand ai viteza si sunt din 5 in 5 metri plangi.

  6 comentarii

 1. zici ca esti reporter si te-ai dus pe teren .ai facut si poze. :D

    (Citează)

 2. Am fost la un gratar in Pipera si aveam aparatul cu mine. Dar am prins un singur semafor pe Magheru, altfel faceam poze la mai multe canale :P

    (Citează)

 3. În sfârşit,după ce am văzut poza făcută de tine mi-am dat seama cum vor arăta noile drumuri din Timişoara :) Şi la noi s-au pus să refacă drumurile din centru,dar gurile de canal sunt cu mult mai înalte decât o să fie asfaltul şi chiar mă întrebam cum o să rezolve problema :)

    (Citează)

 4. Pai nu prea o rezolva. Poate in Timisoara sunt muncitori mai priceputi decat aici, dar tot e nasol. Pt ca daca de fiecare data inalta canalele, cu fiecare asfaltare, peste cativa ani si cateva reasfaltari o sa fie canalele cu un metru mai sus decat acum.

    (Citează)

 5. Am fost la Moneasa acus 2 saptmani si pana am ajuns acolo miam schimbat 1 roata ca am dat in ceva seantz (nu groapa ca groapa e mica) care era pe mijlocu drumului si sunt peste tot gropi de gropi care pur si sumplu nu le poti numi gropi dupa ce am ajuns acasa am dus masina la service sa imi refac directia ….. vaisamar de drumurile din romania …. astia de la drumuri ce face dorm ? By Bidi ( Frome: Oradea Irc: #Chat.Or )

    (Citează)

 6. E un Cielo în poză… istoric de-a dreptul :-)

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus