blog demisec cu note fine de tehnologie

Câteva zile va fi program redus pe blog, sunt ușor plecat. Urmăriți-mă pe Instagram și pe YouTube!

S-au deschis câteva magazine Rombeer, unde se vinde bere artizanală, la draught, pentru acasă

Clock icon

15 Sep 2017

Tag icon

FOOD & LIFESTYLE

Comments icon

38 comentarii

Sunt în București trei magazine numite Stații Rombeer de unde puteți cumpăra bere artizanală. Se toarnă în PET direct din butoi, o luați să o beți acasă, totul la un preț mai bun decât în alte locuri sau localuri.

Adresele sunt următoarele:

  1. Bd. Lacul Tei 75, lângă un Raiffeisen Bank
  2. Șos Pantelimon 111, la parterul unui bloc, într-un apartament convertit în butic cu intrare direct din stradă
  3. str. Rezervelor 74, în cadrul Militari Residence

Am fost joi la primele două. M-am dus întâi la Lacul Tei, n-am găsit berea pe care o căutam eu, am mers și în Pantelimon pentru că-mi place să stau în trafic prin București.

Lacul Tei 75 arată ca mai jos:

Este în interiorul acelei crame, unde se vinde și vin vărsat. Au mai puțină bere acolo. Când am fost eu, aveau doar Zăganu Blondă și Zăganu IPA, iar Terapia se terminase. Mai au un frigider cu câteva beri artizanale la rece.

Pantelimon 111 arată ca mai jos, magazinul fiind cel maroniu, sus pe trepte. Probabil vor avea și o firmă în curând. Aici este “sediul central”, cum ar fi, au multe dozatoare din care când am fost eu curgeau câteva tipuri de Zăganu, Nemțeana, Primator, Krombacher și, deși nu era trecut încă pe perete, tocmai veniseră și butoaie de Terapia.



Am întrebat de Ground Zero și mi s-a zis că peste vreo săptămână urmează să vină două tipuri. În curând vor adăuga și Sikaru, care de obicei este greu de găsit la draught. Tot acolo au și beri la sticlă, în frigider.

Am luat și de aici, ce să fac. În total am ajuns acasă cu 3 PET-uri de bere, câte 1 litru de Zăganu IPA, Nemțeana blondă și Zăganu Arămie. Am dat puțin, doar 53 de lei în total.

Da, ieftin. Zăganu IPA este prin baruri cam 13 lei (la ei pe Calea Victoriei) la 0,33 litri, aici costa 20 lei per litru. Altele costau cam 15-17 lei litrul.

Sunt foarte bucuros să văd cum cresc astfel de afaceri, cum se dezvoltă și la noi totul. Ideea acestor stații Rombeer este foarte bună, iar o discuție cu omul din pantelimon am înțeles că se vor mai deschide încă 6 în următoarele luni (sau vor fi 6 în total în București?). Poate următoarea pe la Șincai, dacă se poate.

Puteți urmări Stațiile Rombeer pe Facebook, iar eu am aflat despre ele pe grupul Bere România, pe care poate doriți să-l urmăriți pentru alte informații utile.

În alte știri, magazinul The Craft Beer and Home Brew Store se va redeschide zilele astea, după ce fusese închid din diverse motive personale ale proprietarului. O altă veste bună.

Tot de pe grupul de bere, iată ce magazine sunt prin Timișoara. La noi, doar acest Craft Beer and Home Brew se apropie.

    38 comentarii

  1. Aș folosi mai degrabă niste sticle goale de Grolsch decât acele PET-uri. Își pierde din gust dacă nu o bei imediat.

      (Citează)

    • Cred că e gândită să o bei imediat. Și de gust nu știu, IPA băută până acum are un gust foarte bun.

      Dacă vrei să faci asta la nivel pro, cred că-ți poți cumpăra sticle din alea (au la IKEA și parcă și Metro) și te duci cu ele la umplut.

        (Citează)

  2. Radu a trecut la PET! :)))

      (Citează)

  3. Macar inainte de 90 cand luai bere iti dadea la borcan. Acum ca se da la pet imi aduce aminte de dozatoarele TEC. Pet is cheap si berea nu are ce sa caute in el.

      (Citează)

  4. Eu am prins vremea când iti punea berea vărsată în 2 pungi de 1 leu.

      (Citează)

  5. Ce idee bună pentru un joc de grup. Fiecare trebuie să zică “eu am prins vremea când…” și ceva, iar cei care n-au prins-o trebuie să bea un shot de tărie.

      (Citează)

  6. Interesante preturi. La mine in oras (Tg. Mures) la un magazin specializat de bauturi una Zaganu e 7 lei. 3 litri vin 42 de lei.
    Sa mergi in crama si sa iei litrul de bere cu 17 lei cand o bere de jumatate de litru e 7-9 lei nu mi se pare mare afacere. Plus ca ai si sticlele daca le iei la 500ml. Poate daca in alte magazine (nu baruri) e 10-12 lei sticla, desi nu prea cred.

      (Citează)

    • Berea asta nu prea se vinde la sticla de 500. E de obicei la degetar.

        (Citează)

    • Zaganu IPA si aramie sunt la 330 cum zice omul de mai sus. Totusi, cel putin ce au la sticla nu e value for money.

      Asta nu seamna ca politica de pret va avea succes.

      Totusi e otetarie de cartier, si nu stiu la ce target urmaresc dupa prezentare.

      Ne faci un update cu soarta lor in 2/3 luni?

        (Citează)

    • Asta la draft pare mai bună, zic eu.

        (Citează)

  7. acuma, si mie imi place berea la draught, dar sa o pui intr-un recipient, sa o duci acasa, sa o pui la rece si apoi sa o bei, nu bei bere rasuflata la urma?

      (Citează)

    • Sistemul pe care il folosesc cei de la RomBeer este gandit special pentru asta. Berea are termen 24 de ore de cand o iei de la ei. Nu stiu daca a observat Radu, dar inainte sa fie turnata berea, in sticla este introdus CO2 si apoi se toarna berea care curge pe peretii sticlei pentru a nu face spuma.

        (Citează)

    • astea de obicei ies reci din dozator, deci nu trebuie sa mergi sa o bagi la rece.

      Dar mi se pare pret la misto. 20lei litru? Daonpzdmsii..

        (Citează)

    • ca titlu de experiment ai putea sa o torni la crama in sticle de grolsch sterilizate cu o lingurita de zahar in ele (pentru carbonare), se speri ca mai e suficienta drojdie activa ca sa consume zaharul, si sa le consumi peste minim 2 saptamani. ar fi mai ok decat turnat in pet, dus acasa, pus la rece samd. mai ales la pet de 1 litru.

      pana la urma cand ai un weekend de frecat menta poti sa te distrezi cu : http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=233289 si cand iti gasesti retetele ideale sa te pisi pe majoritatea berilor din comert. cand stii ce faci nu pierzi mai mult de 5-6 pe luna pentru un batch de bere.

        (Citează)

  8. 5-6 ore.

    Alex: a fie turnata berea, in sticla este introdus CO2 si apoi se toarna berea care curge pe peretii sticlei pentru a nu face spuma.

    da, se vede in sticlele pozate de radu ca nu au spuma deloc :).

      (Citează)

  9. Alex:
    Sistemul pe care il folosesc cei de la RomBeer este gandit special pentru asta. Berea are termen 24 de ore de cand o iei de la ei. Nu stiu daca a observat Radu, dar inainte sa fie turnata berea, in sticla este introdus CO2 si apoi se toarna berea care curge pe peretii sticlei pentru a nu face spuma.

    Makes sense now. Ma si miram de ce nu folosesc PET-uri de un litru.

      (Citează)

  10. am fost in state de curand si la un moment dat am luat dintr-un liquor store niste bere “to go”. era un craft beer forate misto, goose island IPA. am baut din punga de hartie dar a meritat. rece si proaspata. super experienta. recipientul era ca mai jos:
    http://www.tapsandcaps.com/wp-content/uploads/2016/01/IMG_3705-12-1-1024×683.jpg?x93831

      (Citează)

  11. tot nu mi se pare o solutie, iese si ma-sa dioxidului de carbon din ea pana ajungi acasa, si oricat de rece ar fi iesind din dozator tot se incalzeste daca nu stai in acelasi bloc.

      (Citează)

  12. add:
    din bere, care e un lichid, in spatiul pana la dop care e gaz. ca doar nu o transporti intr-o fiola plina pana in gura.

    :))Si la fabrica se imbuteliaza la fel, ca doar nu pun bere pana in gura

      (Citează)

  13. oricum, e amuzant. Berea asta se vinde cu 10 lei jumatea in baruri medii ca pret, la quantic cu 6 lei, (aia cu 13 lei 033…e pe unde bea radu), si la magazin cu 20lei litru. Teapa pentru “urbani”

      (Citează)

  14. zaganu e 6 lei la emag. de exemplu.
    zaganu la draft la quantic s-a scumpit. S-a facut 7 lei. Bine blonda. Deci, la magazin e mai scump/la fel de scump ca in bar.

    Radu compara berea bauta intr-un bar scump, la sticla, cu berea cumparata de la dozator in magazin si ii da cu plus. Bravo bre.

    timisoreana la pet 10lei litru. Bah baiete. Magazin pentru prosti.

      (Citează)

  15. E o chestie ciudata, bere “vrac” la pet. N-as lua asa ceva pentru acasa, eventual beau acolo si asta e. Se trezeste berea in 10 minute, mai bine lipsa decat asa.

      (Citează)

  16. Țigănie românească. Bere craft la pet. Vai de steaua noastră. Berea la draft (tap) e bere care se bea la bar direct din butoi proaspătă, alternativa e la sticla. Țin minte când punem concentrat în sifon și mă ducea la sifonărie sa fac suc, sau celebrul TEC.

    Cine a făcut designul la locațiile de desfacere?

    Aștept să văd PET de 2.5 de IPA cu premii sub capac.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite.

sus