un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sphero lansează mai mulți roboței mobili Star Wars: R2-D2 și BB-9E

14 Sep 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Acum doi ani mi-a plăcut mult jucăria BB-8 de la Sphero, robotul de mici dimensiuni ce mergea prin casă exact precum cel din filmul Star Wars: The Force Awakens. Până și tehnologia jucăriei era inedită, folosind chiar corpul pentru mișcare și un cap ținut magnetic în partea de sus. Încărcarea era inductivă, controlul din smartphone.

BB-8 a rupt la vânzări. Luni întregi după lansare nu era de găsit în magazine, vânzându-se imediat ce intra un nou stoc la raft.

Sphero a revenit anul acesta cu două jucării noi făcute pe acelaÈ™i sistem: un robot R2-D2 È™i un robot imperial BB-9E, lansate în ceea ce Disney numeÈ™te “Force Friday”: o zi în care se prezintă noi jucării Star Wars, mai ales că Episodul 8 urmează să fie lansat la mijlocul lunii decembrie.

Sistemul este aproximativ același, deși R2-D2 se deplasează folosind roți și are luminițe funcționale, ceea ce parcă nu-l face la fel de interesant pentru mine, dar sunt sigur că pentru milioane de alți fani Star Wars este jucăria pe care o așteptau încă de la lansarea primelor filme acum mulți ani.

BB-9E, colorat în negrul specific trupelor First Order (Imperiul s-a dus), este mai complex decât BB-8 pentru că i se aprind câteva luminiÈ›e în cap È™i pentru asta a fost nevoie de transmitere wireless de energie electrică între corpul robotic È™i capul său. Balansul este dat de o contragreutate plasată în partea de jos a “trunchiului”.

R2-D2 este exact ca-n filme, stă pe două picioare și, când face o deplasare, scoate la iveală un al treilea picior retractabil. Mobilitatea este asigurată de mici șenile cauciucate pentru aderență pe majoritatea suprafețelor, în condițiile în care roți micuțe ar fi putut derapa. Roboțelul conține o mulțime de motorașe și angrenaje mobile, ceea ce, pentru mărimea sa și faptul că-i o jucărie, este un lucru de lăudat. Sphero chiar se pricepe la treaba asta. Găsiți un teardown aici.

Anul acesta poate iau și eu unul, că tare sunt curios dacă pot face pisicile să-l urmărească și să-l atace. Cât despre viitorul film, The Last Jedi va fi lansat pe 15 decembrie 2017 și rămâne de văzut cum va influența Luke Skywalker lupta împotriva celor din First Order.

BB-8 nu se găsește în multe magazine la noi (e la F64 și PC Garage cu prețuri între 600 și 1.000 lei, în funcție de pachet), deși pe măsură ce ne apropiem de luna decembrie aș vrea să văd că magazinele își refac stocurile de jucării Star Wars și, mai mult, creează un landing page special pentru toate acestea.

    6 comentarii

  1. Chiar asa, care e jucaria preferata a pisicilor tale? Ca la mine, orice gadget am incercat, tot dopul de plastic ramane in voga si e fugarit prin toata casa.
    (A, un timp a facut furori si un titirez cu lumina. Cat se invartea si clipocea tinea matzele ca hipnotizate iar cand incepea sa ii scada viteza si sa aiba miscari excentrice era luat la labe)

      (Citează)

    • Una se joacă foarte mult cu sârme din alea de È›in cablurile legate în cutiile cu produse noi. Nu se satură de sârma aia, o aduce înapoi ca un câine ca să i-o aruncăm din nou. Se joacă inclusiv noapte, de mă trezesc cu sârma pe mine. Dacă vede o sârmă din aia pe undeva, TREBUIE să fie a lui, devine disperat să se urce după ea È™i să o dea pe jos.

      Le plac cutiile de carton și tunelurile. Se joacă apoi cu dopuri și alte prostii din astea banale de le dai din greșeală pe jos.

      Le-am luat și niște jucării mici de pluș. Doar un motan se joacă cu alea, le mai poartă în gură prin casă, joacă fotbal cu ele șamd.

      Căsuțele alea pe care se pot urca și sări stau ignorate. Uneori le mai alerg eu cu laserul și le fac să sară cu un fel de undiță cu o pană în vârf.

        (Citează)

  2. Prostii inutile, pe care le folosesti de 2x, dupa care te plictisesti.

      (Citează)

  3. Este clar ca nu ai avut cowboy de plastic…
    Daca s-ar lua curentul doua zile, unii -avand doar o sfoara- s-ar juca fara probleme si si-ar umple timpul; altii ar cauta doar sapun….

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus